• DOLAR 34.084
  • EURO 38.027
  • ALTIN 2808.371
  • ...
Vali Gül: İstanbul'daki okulların tamamı depreme dayanıklı hale getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Derviş Ali Mahallesi'nde bulunan okulda incelemelerde bulunan Gül, kentte başlayacak yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesinde okullarda süren yapım ve güçlendirme çalışmalarında son duruma ilişkin bilgi verdi.

Gül, İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Biriminin (İPKB) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde verdiği talimatla 2006 yılında kurulduğunu söyledi.

Birimin kuruluş amacının kentteki kamu binalarının depreme dayanıklı hale getirilmesi olarak belirlendiğini dile getiren Gül, "İPKB, sadece İstanbul’da bulunan ve kurulduğu günden bu yana İstanbul’daki yüzlerce kamu binasını depreme dayanıklı hale getiren önemli kuruluşlardan biri durumunda. Bu kurumumuzun en önemli amaçlarından biri de kuşkusuz evlatlarımızı emanet ettiğimiz okullarımızın depreme dayanıklı hale getirmek." diye konuştu.

Bu kapsamdaki 1301 okulun 385’i'nin İPKB, 105'i Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırseverler tarafından yıkılıp yeniden yapıldığına dikkati çeken Gül, şöyle devam etti:

"811 okulumuz da güçlendirme yoluyla depreme dayanıklı hale getirildi. Kalan 132 okulumuz ise boşaltılmış ve öğrencilerimiz güvenli okullara nakledilmişti. Büyük bir mutlulukla belirtmek isterim ki aralıksız devam eden çalışmalar sonucunda son bir yılda 34 okulumuz daha depreme dayanıklı hale getirilmiş ve eğitim-öğretime kazandırılmış oldu. Bu okullarımızın 20’si yıkılıp yeniden yapılmak suretiyle, 14’ü ise güçlendirme yoluyla depreme karşı dayanıklı hale getirildi."

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir