• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Singapur, maymun çiçeğine karşı tedbirlerini yoğunlaştırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlık, tıbbi uygulayıcılar ve sağlık kuruluşlarını maymun çiçeği vakalarını tespit etme ve raporlama konusunda dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı, doğrulanmış bir Clade I tipi vakasının yakın temaslılarının 21 gün boyunca belirlenmiş bir hükümet tesisinde karantinaya alınacağını belirtti.

Şüpheli Clade I vakası, test sonuçları beklenirken izole edilecek. Pozitif test sonucu veren tüm vakalar, artık bulaşıcı olmayana kadar sağlık tesislerinde izole edilmeye devam edecek.

Sağlık Bakanlığı, maymun çiçeğinin çoğunlukla yakın fiziksel temas yoluyla yayıldığını, bu nedenle hastalıktan korunmak için maske takmanın önerilmediğini belirtti.

Hükümet, ek koruma için hastalığa maruz kalma riski en yüksek olan sağlık çalışanlarına JYNNEOS aşısı sunacak ancak, şu anda nüfus genelinde bu aşı önerilmiyor.

Singapur, maymun çiçeğinden etkilenen bölgelerden gelen yolcular ve mürettebat üyeleri için havaalanları ve deniz kontrol noktalarında sıcaklık ve görsel tarama uygulaması başlatmıştı.

Singapur bugüne kadar daha ölümcül bir Clade I tipi enfeksiyonu tespit etmedi. Yerel medya, bu yıl ada devletindeki 14 maymun çiçeği vakasının tümünün daha az şiddetli Clade II alt türünde olduğunu açıklamıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir