• DOLAR 34.447
  • EURO 36.303
  • ALTIN 2837.002
  • ...
Okulların açılmasına sayılı günler kala kırtasiyelerde hareketlilik başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

14 Haziran'da okulların tatile girmesiyle beraber durgun günler geçiren kırtasiyelerde yeni eğitim-öğretim yılının 9 Eylül’de başlamasına sayılı günler kala kırtasiyelerde alışveriş heyecanı başladı.

2024-2025 yılının eğitim-öğretim döneminin başlamasına kısa bir süre kala Batmanlı kırtasiyeciler kalem, defter, çanta ve diğer okul malzemelerini getirerek stoklarını tamamladı.

Beklenilen canlılığın yaşanamadığı kırtasiyelerde okulların açılmasıyla beraber işlerinin daha da artacağını dile getiren kırtasiye işletmecileri, veliler kırtasiye ihtiyaçlarını kırtasiyelerden almaları tavsiyesinde bulundu.

Ucuz ve merdiven altı kırtasiye ürünlerinin kısa ömürlü olduğunu ve velilere daha çok maliyet oluşturduğunu belirten kırtasiye işletmecileri, kırtasiye ihtiyaçlarını kırtasiyelerden almalarını ifade etti.

"9 Eylül'e 2-3 gün kala hareketlilik daha da artacak"

2024 yılı yeni eğitim-öğretim yılının açılmasıyla beraber satışlarının yavaş yavaş açılmaya başladığını belirten kırtasiye işletmecisi Sinan İren, "Yalnız şu anda henüz istediğimiz ölçüde bir hareketlilik başlamadı. Millet şu anda fiyat sorgulaması yapıyor. 9 Eylül'e 2-3 gün kala işlerimizin tam olarak hareketleneceğine inanıyoruz. Fiyatlarında yüksek olmasından dolayı millet mustariptir. Geçen seneye nazaran bu sene ürünlerin bazılarında yüzde 50 bazılarında ise, yüzde 100 gibi bir fiyat artışı oldu. Çanta fiyatlarımız 250 liradan başlıyor 2 bin liraya kadar çıkıyor. Ürünlerimiz marka ve lisanslıdır." dedi.

"Merdiven altı alınan ürünler kalitesiz ve kısa ömürlü olabiliyor"

Ucuz ve merdiven altı kırtasiye ürünlerinin kısa ömürlü olduğunu ve velilere daha çok maliyet oluşturduğunu ifade eden İren, bundan dolayı velilere kırtasiye ürünlerini kırtasiyecilerden almaları tavsiyesinde bulunarak şunları söyledi:

"İlkokul öğrencilerinin kırtasiye maliyetleri ortalama 2 bin lira civarıyken, ortaokul ve liselerin ise, 2 bin civarında tutuyor. Vatandaşlara tavsiyemiz kırtasiye ihtiyaçlarını kırtasiyecilerden almalarıdır. Çünkü market ve merdiven altı alınan ürünler kalitesiz ve kısa ömürlü olabiliyor. Bu daha ucuz alayım derken maliyetleri daha çok artıyor. Devletten de isteğimiz kırtasiye ürünleri üreten ve satılan yerleri denetlemesi ve artan fiyatları önlemeleridir."

"Beklediğimiz canlılık yok"

Kırtasiye piyasasının halen açılmadığını ifade eden bir diğer kırtasiye esnafı Hamit Bulut, "Millet şimdilik fiyat araştırması yapıyor. Ürünlerimiz lisanslı, kaliteli ve merdiven altı değildir. Tüm ürünlerimiz garanti kapsamındadır. Şu an birinci sınıfların okula uyum haftası nedeniyle eğitime başladılar ve kırtasiyelerde az da olsa bir hareketlilik olmasını bekliyorduk ama beklediğimiz canlılık olmadı. Veliler öğretmenlerinden ihtiyaç listesi almaya başladıklarında hareketliliğimiz de başlayacaktır. Tüm ürünlerde yaşanan fiyat artışlarından dolayı haliyle kırtasiye ürünlerinde yansımıştır. Ama diğer senelere oranla abartılı bir fiyat artışı yaşanmadı. Millete tavsiyemiz kırtasiye ihtiyaçlarını kırtasiyecilerden almalarıdır." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir