• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Ülkede büyük deprem! Savaşın ortasında istifa etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-    Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın istifasını verdiği bildirildi.

Ukrayinska Pravda gazetesi kaynaklarına dayandırarak, dünkü haberinde  Dışişleri Bakanı Dmitry Kuleba'nın görevinden alınacağını, yerine şu anki yardımcısı Andrey Sibiga’nın getirileceğini öne sürmüştü. 

Gazete, “Dışişleri Bakanı Kuleba'nın görevden alınması planlanıyor. Yerine Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Andrey Sibiga’nın getirilmesi bekleniyor. Kaynaklar, hükümette başka görevden almaların da olacağını söylüyor” ifadelerine yer vermişti. 

Ukrayna'da büyük bir hükümet değişikliği beklenirken, en az altı üst düzey yetkili, görevlerinden istifa etti. İstifa edenler arasında silah üretiminden sorumlu stratejik endüstriler bakanı da bulunuyor. Bu değişiklikler, iktidar partisinin parlamentodaki lideri David Arakhamia'nın kabinenin yarısının değişeceğini duyurmasının ardından gerçekleşti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, bu değişikliklerin Ukrayna’nın ihtiyaç duyduğu sonuçları elde etmesi için gerekli olduğunu belirterek, hükümetin bazı alanlarının güçlendirilmesi gerektiğini söylemişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir