• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Pakistan'da aşırı yağışlar: 9 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan'da çeşitli bölgelere yayılmaya devam eden muson yağmurlarının etkisiyle ölü sayısında artış yaşanıyor.

Belucistan Eyalet Afet Yönetim Kurumu (PDMA) Kontrol Odası Başkanı Younus Mengal, ülke medyasına yaptığı açıklamada, 1 Temmuz'dan bu yana Belucistan'da yağmurla ilgili olaylarda toplam 39 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Mengal, ölenler arasında 19 çocuğun da bulunduğunu, bunlardan beşinin pazartesi günü meydana gelen üç ayrı olayda hayatını kaybettiğini söyledi.

PDMA yetkilisi, Belucistan'da şu ana kadar 11 ilçenin afet bölgesi olarak ilan edildiğini ve yetkililerin yardım çalışmalarının sürdüğünü doğruladı.

Öte yandan, PDMA sözcüsü Anwar Shahzad'ın yayınladığı rapora göre, son 24 saatte Hayber Pahtunhva'nın bazı bölgelerinde etkili olan şiddetli yağışlar sonucu 4 kişi hayatını kaybetti.

PDMA, Yukarı Kohistan'da bir otobüsün heyelan sonucu düşmesi sonucu üç kişinin hayatını kaybettiğini, Malakand Bölgesi'nde ise bir çocuğun yıldırım çarpması sonucu yaralandığını bildirdi.

Raporda ayrıca, 1 Temmuz - 2 Eylül (Pazartesi) tarihleri ​​arasında eyalet genelinde yağmurla ilgili olaylarda 96 kişinin öldüğü, 133 kişinin de yaralandığı belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir