• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Ebu Ubeyde: Netanyahu'nun ısrarı,  ESİRLERİN TABUTLARLA  AİLELERİNE DÖNECEĞİ ANLAMINA GELİR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Refah'ta siyonist işgalci 6 esirin öldürülmesinden Netanyahu'nun sorumlu olduğunu, hava saldırılarıyla esirlerden onlarcasının kasten öldürüldüğünü belirtti. Ebu Ubeyde, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde siyonist işgalci 6 esirin öldürülmesinden Netanyahu ile işgal ordusunu sorumlu tutarak, Netanyahu'nun esir takası anlaşmasını kendi çıkarları için engellediğini açıkladı.

Ebu Ubeyde, "Netanyahu'nun anlaşma yapma yerine askeri baskılarla esirleri kurtarma ısrarı, onların ailelerine tabutlarda döneceği anlamına geliyor. Seçenek ya ölüm ya da canlı olacak. Esirleri korumakla görevli kişilere yeni talimatlar verildi. Bu talimatlar da ordunun kendilerine yaklaşması durumunda ne yapacaklarıyla ilgili. Nusayrat'taki olaydan beri bu böyle."

Birkaç gün önce Gazze Şeridi'nin Refah kentinde bir tünelde 6 işgalci esirin cesedine ulaşılmış, HAMAS, esirlerin "Amerikan silahlarıyla Filistin halkını katleden israil bombardımanında" öldüğünü belirtmişti. (İLKHA)

Netanyahu: Philadelphi Koridoru'ndan

HİÇBİR ZAMAN ÇEKİLMEYECEĞİZ

İşgalci çete elebaşı Binyamin Netanyahu, işgal ettikleri Gazze-Mısır sınır hattındaki Philadelphi Koridoru'ndan 42 yıl da geçse çekilmeyeceklerini söyledi.

Kudüs/Ankara

İşgal rejiminin Kanal 12 televizyonuna göre, Netanyahu, kabine toplantısında, rejim ordusunun işgal ettiği Gazze-Mısır sınır hattındaki Philadelphi Koridoru'na değindi. "Philadelphi Koridoru'ndan ne 42 gün sonra ne de 42 yıl sonra çekileceğiz." diyen Netanyahu, Philadelphi Koridoru'nun işgal rejiminin güvenliği için önemli olduğunu bu nedenle de orada kalıcı olmaları gerektiğini iddia etti. Filistinli gruplarla esir takası anlaşmasına varılması için hükümetin üzerinde baskı kurmak amacıyla organize edilen genel greve tepki gösteren Netanyahu, "utanç verici" olarak nitelendirdiği bu grevin Hamas'a yaradığını öne sürdü.

Netanyahu'nun "42 gün" ifadesiyle, işgal rejimi ile HAMAS arasındaki dolaylı müzakerelerde gündeme gelen "ateşkes anlaşmasının 42 günlük ilk aşamasına" işaret ettiği belirtiliyor. Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında da Mısır ile Gazze sınırındaki 14 kilometrelik Philadelphi Koridoru’ndaki işgali ve esir takası anlaşmasını engellediği yönündeki eleştirilere ilişkin açıklamalarda bulundu. Netanyahu, Gazze'ye saldırıların hedefine ulaşmasının Philadelphi Koridoru'ndan geçtiğini iddia ederek, "Buradan çekilmeyeceğiz. Burada kalmak konusunda hepimiz ısrarcı olmalıyız." ifadesini kullandı. Netanyahu'nun basın toplantısı, ülke genelinde kendisine ve hükümetine karşı "Gazze'de esir takası anlaşması konusunda isteksizliği" nedeniyle kitlesel gösterilerin yapıldığı sırada gerçekleşti. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir