• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
İngiltere ve Galler'de "kapkaç hırsızlıkları" bir yılda iki katından fazla arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere ve Galler İçişleri Bakanlığı'nın Suç Araştırması'ndan elde edilen veri analizine göre, son 12 ayda yaklaşık 78 bin kişinin sokaklarda telefonları veya çantaları çalındı. Bu, günde ortalama 200'den fazla kapkaç hırsızlığı anlamına geliyor.

Ankette ayrıca, son bir yılda kapkapçılık hırsızlıklarının üçte birinden fazlasının cep telefonu hırsızlığı olduğu tahmin ediliyor.

Ulusal Polis Şefleri Konseyi, yaptığı değerlendirmede suçluların genellikle "çocuklar gibi toplumdaki en savunmasız kişileri" hedef aldığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre polis istihbaratı bu artışın, hem İngiltere'de hem de yurtdışında ikinci el akıllı telefonlara olan talebin artmasından kaynaklandığını gösteriyor.

İçişleri Bakanlığı, yasadışı pazarla mücadeleye yardımcı olabilecek "yenilikler" ve "hırsızlığa karşı akıllı telefon özellikleri"nin araştırılmasına odaklanan bir zirveye teknoloji şirketleri ve üreticilerinin davet edileceğini bildirdi.

Polislik, İtfaiye ve Suç Önleme Bakanı Dame Diana Johnson, "Telefon şirketleri, çalınan telefonların ikinci el pazarında yeniden satışa sunulması yerine, hızlı, kolay ve kalıcı bir şekilde devre dışı bırakılabilmesini sağlamalıdır." dedi.

Ulusal polis istihbarat biriminin de cep telefonlarını çalan suçlular ve bu cihazların varış yerleri hakkında bilgi toplamak için bir istihbarat soruşturması başlatacağı belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir