• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Hindistan'da memurluk için yapılan fiziksel uygunluk sınavı sırasında 12 kişi öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hindistan, vergi memurluğu pozisyonları için yapılan fiziksel testler sırasında 12 başvurucunun ölmesinin ardından bir soruşturma başlattı. Yorumcular, bunun ülkedeki işsizlik krizinin boyutunu gösterdiğini söyledi.

Genç erkekler, hükümetin vergi dairesinde polis memuru olarak görev yapmak üzere sadece 583 pozisyona başvuran 500 bin başvuru arasındaydı; her pozisyon için 850'den fazla kişi gerekiyordu.

Yerel medyaya göre Hindistan'ın doğusundaki Jharkhand eyaletinde nemli koşullarda düzenlenen 10 kilometrelik (6,2 mil) yarışlar sırasında son iki haftada 12 erkek hayatını kaybetti.

Jharkhand eyalet başbakanı Hemant Soren, ölümleri "yürek parçalayıcı" olarak nitelendirdi ve sağlık uzmanlarına "bu gençlerin zamansız ölümünü inceleyip, gelecekte böyle kazaların yaşanmamasını" emretti.

Eyalet polis şefi Anurag Gupta ölümleri doğruladı ve soruşturmaların başladığını söyledi. İşe alımların da durdurulduğu bildirildi.

Times of India gazetesi, doktorların, birçok adayın susuzluğa bağlı düşük tansiyon nedeniyle hastaneye kaldırıldığını söylediğini aktardı.

Gazete, işe alımlardaki ölümlerin daha geniş çaplı işsizlik krizinin "bir belirtisi" olduğunu söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir