• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
BM Güvenlik Konseyi "Afganistan" gündemiyle toplanacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OKTAY GÜNDÜZ

BM Güvenlik Konseyi tarafından yayınlanan basın açıklamasında, BM Afganistan Siyasi Misyonu (UNAMA) Başkanı Roza Otunbayeva'nın sunum yapacağı belirtildi. Otunbayeva'nın, BM Kadın Kolları İcra Direktörü Sima Sami Bahous ile birlikte Afganistan'daki duruma ilişkin üç aylık raporunu sunacağı öğrenildi.

Açıklamada, "Güvenlik Konseyi eylül ayında Afganistan'a ilişkin bir toplantı yapacak. Bu toplantıya Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Özel Temsilcisi ve UNAMA Başkanı Roza Otunbayeva, örgütün Kadın Kolları İcra Direktörü Sima Bahous ve çok sayıda sivil toplum temsilcisinin katılması kararlaştırıldı. Katılımcılar Afganistan ilgili bilgiler sunacaklar." denildi.

Slovenya Başbakan Yardımcısı Tanja Fajon'un başkanlık edeceği toplantının ana gündem konusunun kız çocuklarının eğitimi ve Afganistan'daki kadın sorunları olacağını söyledi.

Açıklamada, "Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Tanja Fajon, 18 Eylül'de Birleşmiş Milletler'in Afganistan'la ilgili, özellikle kızların eğitimi ve kadın sorunlarına odaklanan bir toplantısına başkanlık edecek." denildi.

Konuya ilişkin henüz Afganistan İslam Emirliği'nden bir açıklama yapılmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir