• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
HAMAS'tan ateşkes bilgilendirmesi: Müzakere değil dayatma var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, ateşkes müzakerelerinde yer alan HAMAS yetkilisinin, üst düzey Dışişleri Bakanlığı makamlarına ilettiği bilgileri paylaştı.

Buna göre söz konusu HAMAS yetkilisi, bölgedeki güvenlik endişeleri ve yaklaşan başkanlık seçimleri nedeniyle, ABD'nin ateşkes anlaşmasının sağlanması çabalarında samimi olabileceğini ancak, buna karşılık ABD'lilerin işgal rejimine "herhangi bir baskı yapmadığının" altını çizdi.

Diğer taraftan ABD'nin medyaya gerçek durumu yansıtmadığını vurgulayan HAMAS yetkilisi, sürekli iyimser mesajlar verildiğini ancak durumun hiç de olumlu olmadığını aktardı.

Netanyahu'nun sürekli yeni şartlar öne sürdüğünü ifade eden yetkili, "Philadelphia koridorundan çıkmaya yanaşmıyor ve Refah sınır kapısı için de yeni şartlar öne sürüyor. Her defasında yeni bir sayfa açılıyor. Her defasında başa dönüyoruz ve yeni bir süreç başlıyor. İsrail sürekli hedef yükseltiyor. Bu süreç müzakere değil, dayatmadır. Bu yaklaşımla ateşkes umudunu kaybediyoruz." ifadelerini kullandı.

Müzakerelerin Philadelphia koridoru, Refah sınır kapısı ve esir değişimi olmak üzere 3 temel noktada devam ettiğini aktaran yetkili, "ABD, iki hafta daha müzakerelere devam edeceklerini ve çözüme ulaşılamazsa müzakerelerden çekileceklerini söyledi. Bu son derece tehlikeli bir karar, çünkü başladığımız noktaya geri döneceğiz. Biz 2 Temmuz çerçevesinde müzakere edeceğimizi söyledik. Ancak, israil ise 24-25 Mayıs belgesinin ve BM Genel Güvenlik Konseyi’nin onayladığı Biden'ın planının gerisine gidiyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil." dedi.

Gazze halkının çok zor durumda olduğunu; yiyecek ve ilaç bulunmadığına dikkat çeken yetkili, sadece un ve kuru gıdanın bulunduğunu, taze ürünler, et ve diğer yaş meyve sebzelerin ise bulunmadığını kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir