• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
A.Ç.G.C. Başkanı Genç "Gazetecilerin öldürülmesi gerçeklerin üzerinin örtülmek istendiğini gösterir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'de 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan ve bugüne kadar israil tarafından devam eden soykırımda 40 binden fazla insan katledildi. Yüzbinlerce insan ise yaralandı.

Yaklaşık 1 yıldır devam eden soykırımda 200'e yakın gazetecide israil saldırılarında hayatını kaybetti.

Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Genç, gazetecilerin katledilmesinin tek sebebinin yaşanan katliamı gizlemek olduğunun altını çizdi.

Gazetecilerin katledilmesinin yaşanan zulümden dünyanın haberdar edilmemesi çabası olduğunu kaydeden Genç, "7 Ekim tarihinde başlayan ve tüm dünyanın gözlerini kapatarak seyirci olduğu, hiçbir şeyi yapmadığı veya yapamadığı bir dönemi yaşıyoruz. Özellikle Müslüman ülkelerinin hiçbir şekilde sesinin çıkmadığı, ortak hareket edemediği ve gözümüzün önünde canlı canlı kardeşlerimizin ölümünü izlediğimiz, şehid olduklarını izlediğimiz bir dönemi yaşıyoruz. Ve bu dönem içerisinde katil israil tüm dünyaya bu zulmün duyurulmasını engellemek adına gazetecileri şehid ediyor, katlediyor ve bire bir bu soykırımı kadın, kız, çocuk demeden devam ettiriyor." dedi.

Filistin'de yaşanan zulmün tam anlamı ile yansıtılamadığını hatırlatan Genç, "Şuana kadar 200 tane kardeşimizin katledildiğini, şehit edildiğini öğrendik. Tabi bunların çoğu kendi ülkesinde görev yapan Filistinli kardeşlerimizden oluşuyor. israil'in daha önceki sansürlerini Mescid-i Aksa'da çok yakından biliyorduk, tanıyorduk ancak bu katliamda birebir israil zulmünü kadın, kız, yaşlı, çocuk demeden gazetecileri de bu işin içine katarak göstermiş oldu ne yazık ki elimizden hiçbir şey gelmiyor. Bugünkü röportajımızda da yapabildiğimiz tek şey bunu lanetlemek, bu zulmü kınamaktan başka bir şey elimizden gelmiyor. Oradaki kardeşlerimiz tabiri caiz ise 'kelle koltukta' bir mücadele sundular ve bu mücadelelerinde ellerinden geldikçe israil'in zulmünü dünyayla buluşturdular. Şuanda orada neler yaşandığını bilmiyoruz çünkü her geçen gün gazeteci arkadaşlarımız şehit ediliyor. Her geçen gün bir meslektaşımızı kaybediyoruz ve her kaybettiğimiz arkadaşımızın yerine yenisini koyamıyoruz, koyamadığımız her bir kardeşimizin yerine kimse oradaki zulmü yansıtamıyor." ifadelerini kullandı.

Genç, "Filistin'de, Gazze'de büyük bir katliamın yaşandığını biliyoruz, kimin sayesinde biliyoruz, bu şehid edilen meslektaşlarımız sayesinde biliyorduk. Bunlar gerçekten çok önemli görevler üstlendiler. Mazlum insanlar bunların sayesinde bu zulmü görüp gözyaşlarına boğuldular.  Şuanda da bu zulüm devam ediyor, bu soykırım devam ediyor, yeni gazetecilere ihtiyaç var ve belki yeni şehidler vereceğiz, yeni meslektaşlarımız kaybedeceğiz. Gazetecilerin buradaki rolünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Umarım bir an önce birileri bu katil siyonist rejime dur der ve bu zulüm bitmiş olur." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir