• DOLAR 33.943
  • EURO 37.714
  • ALTIN 2822.419
  • ...
Yıkılmayan metruk yapılar, madde bağımlılarının yuvasına döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller arasında olan Şanlıurfa'da ağır hasarlı binalar, yıkımın yavaş ilerlemesi nedeniyle madde bağımlılarının yuvası haline geldi.

Ağır hasarlı metruk binalardaki riskler yeniden gündeme gelirken kentin dört bir yanında yıkılmayı bekleyen hasarlı ve eski binalar, o bölgelerde yaşamını sürdüren insanları tedirgin ediyor.

Karaköprü ilçesinde Ali Baba Mahallesinde (Eski Karaköprü Köyü) depremden hasar alan yapılar, adeta madde bağımlıların mekanına döndü.

Mahalle sakinleri, yıkılmadığından dolayı metruk yapıya dönen yerlere madde bağımlarının girdiğini, ara ara olaylar yaşandığını söyledi.

İLKHA’ya konuşan mahalle sakinleri, metruk yapılan bir an önce yıkılmasını istedi.

“Evin yıkılması için yetkili kurumlardan izin istiyoruz”

Süleyman Aksoy

Depremden hasar alan ama yıkılmayan yapının sahiplerinden Süleyman Aksoy, “Bu yapı 6 Şubat depreminden sonra orta hasarlı çıktı. Hasarlı çıkınca ev terk edildi. Terk edilen evde kapı ve pencereler hırsızlar tarafından çalındı. Yine bu ev madde bağımlılarının mekânı oldu. Bu durum mahalle sakinlerine rahatsızlık vermeye başladı. Emniyet buraya baskın yaptı ama bir çözüm bulunamadı. Evin yıkılması için yetkili kurumlardan izin istiyoruz.” dedi.

“İnanın ki artık uyamaya korkuyoruz”

Vedat Coşkun

Mahalleli olarak tedirgin olduklarını ifade eden Vedat Coşkun, “Bu evlerin boş kalması mahalle sakinleri olarak bizi çok rahatsız ediyor. Her gece bir olayla karşılaşıyoruz. Burası madde bağımlılarının yuvası olmuş durumda. Yaz ayında damlarda uyuyoruz ama inanın ki artık uyamaya korkuyoruz çünkü ne olacağı belli değil. Buraya kimin girip çıktığını bilmiyoruz. Yetkililere bildiriyoruz ama bir sonuç alamıyoruz. Buranın bir an önce yıkılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir