• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Çocuk suçluluğunda tüm toplum sorumludur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi öğrencileri tarafından "Çocuk Suçluluğu" konulu panel gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelde, çocuk suçluluğunun ne olduğu ve neden kaynaklandığı konusunda bilgiler paylaşıldı.

 

Kongre Merkezinde düzenlenen panele Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Davut Karaaslan ve öğretim görevlileri de katıldı. Panelde açılış konuşması yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü Karaaslan, öğrencilerinin birçok sosyal projeler de yer aldığını ve aktif olarak etkinlikler düzenlediklerini dile getirdi.

 

Panelde konuşan Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Yunus Emre Ayna, çocuk ile suç kelimesinin bile yan yana getirilmemesi gerektiğini, çocuklara suç işletenlerin biz büyükler olduğunu belirtti.

 

Suç işleyen çocuklar üzerindeki incelemelerinden bilgiler veren Ayna, çocukların suça arkadaşlarının vasıtasıyla ve ailevi problemlerden ötürü sürüklendiklerini aktardı.

 

Panelde son olarak söz alan Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Özlem Tolan da, çocuk suçluluğunda ailenin rolü konusunda bir sunum yaptı.

 

"Çocuk suçluluğunda tüm toplumun sorumluluğu söz konusudur" diyen Tolan, çocuğun nasıl yetiştirildiğinden ziyade nasıl bir aile ortamında büyüdüğünün önemli olduğunu ifade etti. (Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir