• DOLAR 33.972
  • EURO 37.752
  • ALTIN 2822.39
  • ...
Fatih Erbakan: “Laiklik ile ilgili sorunumuz yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ-     Fatih Erbakan katıldığı Özel bir TV kanalında laiklik ile ilgili tartışmalara değindi.

Erbakan konuya dair şöyle konuştu; 

“Anayasadaki laiklik maddesiyle sorunumuz yok. Sadece açıklık getirilmesi gerekiyor. Bu bütün dinlere eşit mesafededir. Herkesin inanç özgürlüğünü devlet garanti altına alır hiç kimseye bir inancı dayatmaz ama herhangi bir inancın gereklerinin yerine getirilmesine de karşı çıkmaz.

Bunun tabiri caizse bir din düşmanlığı veyada inanç özgürlüğüne mani olmaktan çıkarılması. Bu açıklamada yapıldıktan sonra çünkü laiklik kelimesi türkçe de değil bunu dışında herhangi bir sorunumuz yok.”

Fatih Erbakan laiklikle ilgili daha önce de yaptığı açıklamada, ''Bir kere 'laiklik' kelimesi Türkçe bir kelime değil. Bunun her kesim tarafından farklı anlaşılması ve farklı uygulanmasına maalesef yol açıyor. Mesela 90'ların sonunda, 28 Şubat sürecinde bu laiklik kavramı maalesef yanlış bir şekilde yorumlandı. Yanlış bir şekilde baskıcı bir kavram olarak uygulandı. Rahmet Erbakan hocamızın söylediği, 'Laikliği siz din düşmanlığı olarak uyguluyorsunuz. Halbuki laiklik; herkesin inancına, herkesin dinini yaşamasına, bu düşüncesine saygı duymak demektir. Devletin buna müdahale etmemesi demektir. Ama siz tam tersine laikliği din düşmanlığı hatta toplumun yüzde 99'unun sahip olduğu bir inanca düşmanlık olarak, baskı unsuru olarak gösteriyorsunuz ve uyguluyorsunuz' diye itiraz ediyordu. Bunun önüne geçilmesi lazım.'' ifadelerini kullanmıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir