• DOLAR 34.112
  • EURO 37.986
  • ALTIN 2818.084
  • ...
Rusya nükleer doktrinini değiştirecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Gültekin - Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov dün yaptığı açıklamada, Batı'nın Ukrayna'daki çatışmayla ilgili eylemlerine karşılık olarak Moskova'nın nükleer doktrininde değişiklikler yapacağını duyurdu. TASS'a göre Ryabkov, kararın “Batılı muhaliflerimizin Ukrayna'daki askeri operasyonla ilgili olarak izledikleri gerilimle ilgili” olduğunu belirterek, “çalışma ileri bir aşamada ve düzeltmeler yapmak için açık bir niyet var” dedi.

Rusya'nın nükleer doktrini, Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından 2020 yılında yayınlanan bir kararnameye göre kitle imha silahlarıyla bir saldırı ya da “devletin varlığını tehdit eden” konvansiyonel silahlarla bir saldırı durumunda, nükleer silahların “tamamen savunma amaçlı” kullanılmasını öngörüyor. Ancak sertlik yanlısı militaristler Putin'i, Rusya'nın Batı'daki düşmanlarını “uyandırmak” amacıyla nükleer silah kullanımı için koşulları değiştirmeye çağırdı.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Washington'u Ukrayna'daki çatışmaya “doğrudan” müdahil olmakla suçladı ve ABD'nin “Rusya'ya karşı açıkça düşmanca bir tutum içinde olduğunu ve on yıllardır çıkarlarına saldırdığını ve baskı yaptığını” belirtti.

Diğer yandan Rusya, Ukrayna'nın ülkenin batısında gerçekleştirdiği “büyük” bir insansız hava aracı saldırısını engellediğini ve savunma sistemlerinin ikisi başkent Moskova üzerinde olmak üzere Rusya’nın 15 bölgesinde 158 insansız hava aracını (İHA) düşürdüğünü açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir