• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Okul kantinlerinde 'israil menşeili ürünlerin satışının boykot edilmesi' çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, okulların uyum eğitiminin başlamasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Okulların temizlik ve güvenlik görevlisi sorununun ivedilikle çözüme kavuşması gerektiğini belirten Önlü, "Eğitim kurumlarının temizlik ve güvenlik sorunlarına kalıcı çözümler üretilmeli, personel ihtiyacı tamamen karşılanmalıdır. TYP’nin iptal edilmesi ve yerine gelen İşgücü Uyum Programının belirsizliği ve ücret olarak çalışanın memnun etmeyecek seviyede olması eğitim yöneticilerini endişeye sevk ediyor. Bu durum eğitim çalışanlarımızın sarf ettiği gayreti boşa çıkarmakta, temizlik ve güvenlik hizmetlerinin sağlanmasında aksaklıklara neden olmaktadır." dedi.

"Boykot kararına desteğe davet ediyoruz"

Okul kantinlerinde siyonist işgal rejimine desteklerini sunan firmaların ürünlerine yönelik boykota devam edilmesi çağrısında bulunan Önlü, şöyle devam etti:

"Biz eğitimciler her gün okullarımızda evlatlarımıza iyiliği, merhameti, adaleti anlatırken onları vicdanlı, adil, mazlumun derdine derman olmaya gönüllü bireyler olarak yetiştirmeye çalışırken bugün kurduğumuz cümleler boğazımıza takılıyor. Acının, zulmün, vahşetin ülkesi yoktur. Bu, tüm insanlığın meselesidir. Filistin’de, Gazze’de yaklaşık bir yıldır devam eden zulme karşı ülke olarak tek yürek, tek ses bu zulmün karşısında sessiz kalmayarak onurlu ve izzetli duruşumuzu, tepkilerimizi göstermeye devam ediyoruz. Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 3 Kasım 2023 tarihinden beri okul kantinlerimizde israil menşeili ürünlerin satışını boykot etme kararına, bu sene de tüm paydaşlarımızla destek vermeye davet ediyoruz." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir