• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den kayıt ücreti açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AA-    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okullarda kayıt parası alındığına yönelik iddialara ilişkin açıklama yaptı.

“Herhangi bir okul yöneticisinin ‘ben sizin çocuğunuzu okula kayıt etmek için sizden kayıt ücreti istiyorum’ diyebilecek bir inisiyatif alanı yok.” diyen Bakan Tekin şöyle devam etti:

“Okul yöneticilerimizin hiçbirisinin böyle bir inisiyatif kullanma yetkisi yok. Bir ilkokul müdürümüz, zaten adrese dayalı olarak kendi okulunun çevresinde hangi mahallede hangi çocuk kendisine kayıt yaptıracak biliyor. Okul müdürlerimizin bu pozisyona düşürülmesinden rahatsızım.

Bu tartışmaların iki kaynağı var. Birincisi insanlar büyük oranda etrafından duydukları ‘Şu okul daha iyi’ yaklaşımla kendi adres bölgesinde olmayan bir okula çocuğunu yazdırmak istiyor. Bunu gidip söylediğinde okul yöneticisinin kendisinden kayıt ücreti istediğini söylemiş olabilir. Bunun dışında bir seçeneğimiz yok.

İkinci alternatif şu olabilir; veliler öğretmen seçmek isteyebilirler. Burada bir kafa karışıklığına sebebiyet verebilecek bir durum söz konusuydu. Çocuklarımızın artık birinci ve beşinci sınıfa kayıt olduklarında, sınıf öğretmeni tercihi konusunda okul müdürlerimizin zor durumda kalmasını önleyecek biçimde merkezi bir yerleştirmeyi yapacağız.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir