• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Siyonist işgal rejimi Harem-i İbrahim Camii'ni Müslümanlara kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El Halil Vakıflar Müdürü Gassan er-Recebi, yaptığı yazılı açıklamada, "İşgalciler, İbrahim Camii'ni bir sonraki duyuruya kadar Müslümanların kullanımına kapattı. israil, Harem-i İbrahim Camii'ni kapattıktan sonra, genellikle tüm bölümlerini Yahudi yerleşimcilere açıyor. Gürültülü kutlamalar ve Talmut ritüelleri yapılıyor" dedi.

"Müslümanların ibadet özgürlüğüne yönelik yeni bir saldırıyı kayıtlara geçiriyor." ifadelerini kullanan Recebi, "İşgalciler, Harem-i İbrahim Camii'ni her yıl farklı bayram günlerini bahane ederek Müslümanlara kapatıyor. İbrahim Camii 'zamansal ve mekansal' anlamda bölünmeye devam ediyor. İsrailin, Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim tarihinden sonra ise Müslümanlara Harem-i İbrahim Camii için kısıtlamalar arttı." şeklinde konuştu.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın çevresi olarak kabul edilen El Halil kentindeki Harem-i İbrahim, Mekke'deki Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi ile Mescid-i Aksa'dan sonra en kutsal dördüncü cami kabul ediliyor.

Caminin altında yer alan mağarada Hazreti İbrahim ve eşinin kabirlerinin yanı sıra Hazreti İshak, Hazreti Yakup, Hazreti Yusuf ve eşlerinin mezarları bulunuyor.

Siyonist işgalciler, 25 Şubat 1994'te, Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan Harem-i İbrahim Camii'nde sabah namazı kılan 29 Müslümanı katletmişti. Saldırıda 150'den fazla Müslüman da yaralanmıştı.

Katliamın ardından cami kapatılmış, yeniden açıldığında ise yarısından fazlası işgalci Yahudilere tahsis edilmiş şekilde ikiye bölünmüştü. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir