• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Bağlar'da park buluşmalarının final etkinliği yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlere yönelik yürütülen ifsat çalışmaları karşısında neslin ihya etmek ve ailelerin çocuklarıyla beraber eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından başlatılan park etkinlikleri, Bağlar ilçesinde sezon finalini verdi.

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi Yenihal Parkında gerçekleştirilen final programı Muhammed Emin Yılmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden programda günün önem ve anlamına ilişkin bir konuşma yapan Fatih Taş, Hür Gençliğin düzenlediği park etkinlikleriyle meşru dairede eğlenme ve tadını çıkarmanın nasıl yapılabileceğini insanlara gösterdiğini ifade ederek zihinlere oturmuş sistemde eğlenmenin günahlara batmak veya günah yollardan keyif çıkarmak olarak anlaşıldığını, fakat Müslümanında helal dairesi içerisinde hayattan tat almasının yolu açık olduğunun altını çizdi.

Konuşmasında "Onlar Rablerine iman eden gençler idi" ayeti üzerinden Hür Gençliğin park etkinlikleriyle başlattığı ifsat çalışmalarına karşı mücadeleyi özetleyen Taş, "Zulmün sarayında krala ve en şedid düşmanlara karşı 3 genç Allah'ın tevhid dinini haykırdılar. Bugün de emperyalist kuklalar Müslüman beldelerde bütün gücüyle ifsat, neslimizi olabileceği en kötü şekilde kanalize etmeye çalışıyor. Bizler de Hür Gençliğin ortaya koyduğu bu tavrı takdirle karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Taş, "İnsanoğlunun bir fıtratı, Müslüman toplumlarda da oturmuş bazı ilke ve kaideler var ama sokaklarda yürürken ve hatta evimiz içerisinde dahi batının dayatmaya çalıştığı bir yaşam tarzı önümüze çıkıyor. Bu noktada Hür Gençlik bir ıslah bayrağı kaldırdı. Bizler toplumu ıslah edicileriz ve olması gereken, Allah-u Teala'nın belirlediği sınırlar içerisinde tutmaya çalışıyoruz. Bu yönüyle herkes bir şekilde düzensiz ve kokuşmuş düzenden şikâyet ederken kimse bunu düzeltmek için kınını kımıldatmıyor. Hür Gençlik bu kötü gidişe dur demek için bir misyon üstlenmiş. Kendilerini yaptıkları faaliyetten dolayı tebrik ediyoruz." şeklinde konuştu.

Taş'ın konuşmasının ardından sahne alan Özlem Ajans ses sanatçıları ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Program, çocuklara yönelik yapılan yarış ve aktivitelerin ardından hediye takdimi ve yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir