• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
81 ilde "Milli Teknoloji Atölyesi" kuruluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Milli Teknoloji Atölyeleri"ne ilişkin bilgi verdi.

Kacır, şu değerlendirmede bulundu:

"Gençlerimize müjde, Milli Teknoloji Atölyeleri geliyor. Üniversitelerimizde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde kuracağımız atölyelerde gençlerimize hayallerindeki projeleri hayata geçirme, ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanma imkânı sunuyoruz."

Bakanlıktan yapılan açıklamada da atölyelere ilişkin detaylar paylaşıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda öğrencilerimizin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirmelerine olanak sağlamak amacıyla 81 ilde Milli Teknoloji Atölyelerimizi kurmayı hedefliyoruz.

Bu atölyelerde, milli teknolojiler geliştirecek ve üretecek gençlerimize destek vererek yerli ve milli sanayimiz için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirecek ve girişimci gençlerimizin ihtiyacı olan teknik ve mesleki eğitim süreçlerini destekleyeceğiz.

Üniversitelerde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerimizde Milli Teknoloji Atölyeleri kurarak, bilim ve teknoloji yarışmalarına katılım sağlayacak takımlara ihtiyaç duyduğu makine, teçhizat ve sarf malzeme desteği sağlanacaktır."

 

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir