• DOLAR 34.102
  • EURO 37.951
  • ALTIN 2817.121
  • ...
Kassam Tugayları, El Halil yakınlarındaki 2 operasyonu üstlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kassam Tugayları, Telegram kanalından yaptığı açıklamada,  "Onları nerede bulursanız öldürün ve sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın." ayetine atıfta bulunarak El-Halil yakınlarındaki operasyon ve bombalı saldırının sorumluluğunu üstlendiklerini duyurdu.

Tugaylar, "Allah'ın yardımı ve başarısıyla, mücahitlerin 30 Ağustos Cuma akşamı, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil şehri yakınlarındaki 'Gush Etzion' ve 'Karmei Tzur' bölgelerindeki iki operasyonu düzenlediğini" aktardı.

Operasyonları gerçekleştiren şehit mücahitlerin Muhammed İhsan Marka ile Zühdi Nidal Ebu Afife olduğunu belirten Kassam, operasyona ilişkin şu bilgileri verdi:

"Şehit Muhammed Marka, düşman askerlerini bölgeye çekmek için Gush Etzion yerleşimindeki bir benzin istasyonunda bomba yüklü bir aracı patlattıktan sonra gelen güce otomatik silahlarla saldırdı ve aralarında düşman ordusundaki Etzion Tugayı komutanı Gal Rich'in de bulunduğu askerleri öldürdü ve yaraladı.

Zühdi Ebu Afife, Karmei Tzur yerleşiminde güvenlik görevlisini ezdikten sonra içeri girdi ve bir grup siyonist işgalciye ateş açtıktan sonra aracını yerleşim içinde patlattı."

El Halil vilayetinde ilk istişhad eylemini böylece gerçekleştirmiş olduklarını vurgulayan Kassam, "Daha önce açıkladığımız gibi; Batı Şeria'nın istisnasız tüm şehirlerinin hain işgal için daha acı ve büyük sürprizler saklamaya devam edeceği yönündeki sözleri vurgulamış olduk. Nitekim, bunların sonuncusu dün Tarkumiya'da kahraman şehit Muhenned Mahmud El-Usud tarafından gerçekleştirilen operasyondu." ifadelerini kullandı.

Kassam Tugayları, açıklamanın sonunda Batı Şeria halkının, kahraman mücahitlerinin tamamına bağlılık duyduğunu, onlara her türlü desteği vermekten çekinmeyeceğini kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir