• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Prof. Dr. Dursun: Boykot sürekli ve hayatın bir parçası haline gelmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Yazarlar Birliği Batman İl Temsilcisi Prof. Dr. Şemsettin Dursun, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, siyonist işgal rejimine desteğini açıklayan firmaların ürünlerine yönelik yapılan boykotun hayatın her alanında yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Boykotun adeta bir hayat tarzına dönüşmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Şemsettin Dursun, boykotun siyonistlere büyük bir darbe vurduğunu, bu nedenle asla küçümsenmemesi gerektiğini kaydetti.

"Duyarlı olmalıyız"

İşgal rejiminin her gün onlarca Filistinli Müslümanı katlettiğine dikkat çeken Dursun, "Şu an Gazze'de bir dram var ve kardeşlerimiz orada katlediliyorlar. Orada bulunan Selahaddin'i Eyyubi'nin ve İmam Şafii'nin torunları destan yazmaya devam ediyorlar. Bütün dünyanın gözü önünde bütün emperyalist güçler israili açıktan destekliyorlar. Bizim de arzumuz o mücahitlerle aynı safta olmak istemek ama bunu yapamıyoruz. Hiç olmazsa bugün elimizde olan bir boykot silahı var. Bizlerin de israile destek olan firmalara ve kuruluşlara karşı duyarlı olmak durumundayız." dedi.

"Aldığımız ürünün boykot ürünü olup olmadığını sormamız bile tebliğdir"

Türkiye'de boykot ürünlerine karşı bilincin gün be gün arttığını ifade eden Dursun, "Dolayısıyla bizim bu boykota bir fiil katılmamız gerekmektedir. Bir ürün alırken o ürünün gerçekten onlara ait olup olmadığını bakmak durumundayız. Hatta aldığımız ürünün boykot ürünü olup olmadığını sormamız bile bir tebliğdir. Bu da kamuoyunun duyarlı olduğunu ortaya koyar. Günümüz dünyasında bazı kurumlar İslami değerleri hiçe sayarak alkol satmaktadırlar. Bu konuda da Müslümanların duyarlı ve bilinçli olması gerekmektedir." diye konuştu.

"Katliamlara karşı duruşumuzu göstermeliyiz"

Ailelerin boykotu çocuklarına da aşılaması gerektiğini vurgulayan Dursun, şöyle devam etti:

"Boykot noktasında insanlarımızı ve çocuklarımızı uyarmakla da bir tebliğ yapmış oluyoruz. Bize 'niye boykot dediklerinde' onlara israil faşizminin yaptığı katliamlara karşı bir duruşumuzun olduğunu gösterme anlamına geldiğini söylememiz lazım. Bu hassasiyetimiz olması lazım ki mahşer günü Allah'ın huzurunda 'ben orya gidemedim ama en azından zalimlere destek veren firmaların ürünlerini almadım' diye bilelim. Bu da bize bilinç sağlar."

"Boykot hayat tarzımız olmalı"

Siyonist işgal rejiminin en can alıcı noktasının ekonomi olduğuna işaret eden Dursun, "Biz de ekonomilerine katkı sunan ürünleri boykot edip alanı genişletirsek, ümit ediyorum ki siyonistlere büyük bir darbe vurmuş oluruz. Bu da oradaki kardeşlerimizle aynı safta olduğumuzun bir göstergesi olur. Boykotu hayatımızın her alanında uygulamamız gerekmektedir ve boykot hayat tarzımız olmalıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir