• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
"Okullarımızın temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacı karşılanmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yardımcı hizmetler sınıfının okulların eğitim öğretime hazır hale getirilmesinde ve eğitim öğretim sürecinde sağlık ve hijyen şartlarının sağlanmasında en önemli unsur olduğunu dile getiren Demir, güvenlik personeli ihtiyacına da değindi.

"Ciddi sıkıntılar yaşanacaktır"

Yardımcı personel ve güvenlik görevlisinin eksiliğinin sorunlarına neden olacağına değinen Demir, "Eğitim öğretimin başlamasına bir hafta kaldı ancak okullar açılırken, okullarımızın tamamına yakınında temizlik ve benzeri işleri yapacak yardımcı hizmetler personeli ve güvenliği sağlayacak güvenlik  görevlisi ya hiç yok ya da çok yetersiz. Eğitim öğretim süreci başlamadan İŞKUR üzerinden veya kadrolu atama yoluyla güvenlik ve temizlik personeli ihtiyacı karşılanmalıdır. Bu ihtiyaçlar karşılanmadığı taktirde eğitim öğretim hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde ciddi sıkıntılar yaşanacaktır." ifadelerini kulandı.

"Çocuklarımızın sağlığını ve güvenliğini sağlamayı en önemli görev olarak görüyoruz"

Öğrencilerin, öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının güvenli ve sağlıklı bir eğitim öğretim ortamında süreci devam ettirebilmelerinin önemine değinen Demir, "Zor ve ağır bir çok yükü omuzlamak durumunda kalan okul yönetimleri ve eğitimciler, yardımcı hizmetler personeli ihtiyacının karşılanamaması nedeniyle okulları eğitime hazır tutmak için büyük gayret göstermekte fakat sorunları tek başlarına çözmekte zorlanmaktadır. Çocuklarımızın sağlığını ve güvenliğini sağlamayı en önemli görev olarak görüyoruz. Okullar açılmadan İŞKUR üzerinden veya kadrolu atama yoluyla yeterli sayıda güvenlik görevlisi ve yardımcı hizmetler personeli  mutlaka alınmalıdır. Bu konuda gerekirse okul yöneticilerine hizmet alımı yapabilmeleri için okul bazlı bütçe veya ödenek imkanı tanınmalıdır." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir