• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Midyat ve Dargeçit ilçesinde “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur’an Nesli Platformu tarafından “Hayat Namazla Güzeldir” etkinlikleri kapsamında, Midyat ve Dargeçit ilçelerinde 15 günlük namaz eğitimini başarıyla tamamlayan yüzlerce öğrenci, için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Midyat ilçesindeki etkinlik, Altunkaya Camii'nden Midyat Millet Bahçesine yapılan yürüyüşle başladı.

Sunumunu Abdulğafur Demir’in yaptığı program, yürüyüşün ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra kız ilahi grubunun seslendirdiği şiir ve ilahilerle devam etti.

Namazın önemi hakkında konuşan üniversite öğrencisi Nurullah Ece, namazın önemine dikkat çekerek çocukların erken yaşta namaza alıştırılmasının önemli bir çalışma olduğunu ifade etti, özellikle çocukların her vakit camiye gelmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Dargeçit ilçesinde düzenlenen “Hayat Namazla Güzeldir” etkinlik ilçeye bağlı Yoncalı (Zivinge) Mahallesi’nde gerçekleşti.

Sunumunu Mücahit Demirel’in yaptığı etkinlik, onlarca çocuğun çeşitli pankartlarla mahalle arasında yaptığı yürüyüşün ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Yürüyüş sırasında çocukların ellerindeki çeşitli pankartlar, etkinliğe renk kattı. Erkek ve kız ilahi grubunun seslendirdiği şiir ve ilahilerle etkinlik devam etti.

Günün anlam ve önemi hakkında konuşan Kadri Şengül, Kur’an Nesli Platformu'nun bu tür etkinliklerinin çok önemli ve değerli olduğunu, toplumda daha çok yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Şengül şu ifadeleri kullandı: “Allah’ı tanımayan, ona ibadet etmeyen, ona yaklaşmayan, onu sevmeyen, onun habibine uymayan bedbahttır, rezildir, mahvolup gitmiştir. Kâinattaki en büyük hakikat, imandan sonra namazdır. Allah-u Teâlâ (Celle Celaluhu) ibadeti emrediyor ve ibadetin içerisinde en belirgin olanı da namazdır. Namaz, müminin miracıdır. Allah’a yaklaşmasına vesile olan en büyük ibadettir. Peygamber efendimiz Aleyhisselam bir hadisi şerifte; ‘Namaz dinin direğidir. Namaz kılan dinini ikame etmiştir namaz kılmayan ise dinini yıkmıştır.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir