• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
İstanbul'da "Hayat Namazla Güzeldir" yürüyüşünde Filistin'e destek mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her sene birçok ilde gerçekleştirilen eğitimler ile binlerce çocuğa namaz eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler eğitiminin verildiği "Hayat Namazla Güzeldir" programının bu seneki teması "Namaz Hür Aksa'da Daha Güzel Olacak" olarak seçildi.

İstanbul'un farklı ilçelerinde namaz eğitimi alan yüzlerce çocuk, programın finalinde bir araya gelerek Filistin'e destek mesajlarının verildiği bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Peygamber Sevdalıları ve Kur'an Nesli Platformu tarafından organize edilen yürüyüş, ikindi namazına müteakiben Bağcılar Hazreti Ebubekir Camii'nde başladı.

Kortej eşliğinde ellerinde namaz ile ilgili hadislerin yazılı bulunduğu pankartları taşıyan çocuklar aynı zamanda Kudüs ve Filistin'e destek mesajlarının da yazılı olduğu dövizler taşıyarak sık sık Filistin'e destek sloganları atarak Bağcılar Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından Bağcılar Meydanı'nda bulunan Merkez Camii'nde bir program gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Abdüsselam Yaçin, namazın insan hayatındaki önemine vurgu yaparak programa katılan çocuklara ve ailelerine teşekkür etti.

Kız çocuklarının okuduğu hadis, ayet ve şiirlerle devam eden program, erkek çocuklar tarafından okunan ezan ve getirilen kamet sonrasında cemaatle namaz kılındı.

Program, yapılan tesbihat ve dua ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir