• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Yemen'deki sellerde 150'den fazla kişi hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yemenli bir kaynak ve BM kuruluşuna göre, Yemen'in birçok eyaletinde meydana gelen şiddetli seller nedeniyle Pazar günü itibarıyla 150'den fazla kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi de yerinden edildi.

Yemen'de Ensarullah bölgesinde isminin yayınlanmaması isteyen sağlık yetkilisine göre Yemen'de meydana gelen şiddetli yağış ve sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 152 olduğunu bildirdi.

Yetkiliye göre, Salı akşamı El-Mahvit ilinin kuzeybatısındaki şiddetli yağış ve barajın patlaması sonucu yaklaşık 40 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak, Yemen'in batısındaki Ensarullah kontrolündeki Zamar şehrinde cuma günü meydana gelen sel felaketinde 28 kişinin daha hayatını kaybettiğini belirtti.

Yetkili, Ağustos ayının başından bu yana yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen bölgenin Hudeyde şehri olduğunu, 84 kişinin öldüğünü, 25 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Bu arada Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), temmuz ortasında başlayan sel felaketinin Yemen'in birçok bölgesini etkilediğini, en çok batı ve kuzeybatı eyaletlerinin etkilendiğini bildirdi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, yalnızca El-Mahvit ilinin batısındaki Malhan ilçesinde 56 binden fazla evin etkilendiğini ve binden fazla ailenin evlerini terk etmek zorunda kaldığını bildirdi.

Ölümcül sel felaketi, hayati önem taşıyan altyapıya da büyük zarar verdi, geniş tarım arazileri sular altında kaldı ve yollar kapandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir