• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
30 bin asker hazır bekliyor! Hesap tutmadı, kritik kente bir adım kaldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-    Washington Post gazetesi Ukrayna'nın Kursk saldırısının Moskova'nın doğuya yönelik saldırısını yavaşlatamadığına dikkat çekti ve "Kiev Generali Oleksandr Syrsky'nin cesur planı başarısız olursa, Ukrayna çok sayıda iyi eğitimli askerini ve Kursk'a konuşlandırdığı yabancı teçhizatın çoğunu kaybedebilir" yorumunda bulundu.

General Syrskyi Salı günü yaptığı açıklamada, "Kursk operasyonunun en önemli hedeflerinden biri, düşmanı Pokrovsk ve Kurakhove yönlerinden uzaklaştırmaktı" dedi. Ancak bu hedefin başarısız olduğu anlaşılıyor.

Rus kuvvetleri şu anda Ukrayna ordusunun kullandığı önemli bir lojistik merkez olan Pokrovsk şehrine sadece birkaç kilometre uzaklıkta.  Pokrovsk, Ukrayna'nın doğu cephesindeki birlikleri için önemli bir ikmal ve takviye noktası.

BBC'ye göre Pokrovsk savaşı aslında Ukrayna'nın aylarca süren kanlı çatışmalar sonrasında Şubat ayında kaybettiği Avdiivka Muharebesi'nin devamı niteliğinde.

Rusya Pokrovsk'u uzun zamandır temel hedeflerinden biri olarak görüyor ve aylardır yavaşça ona doğru ilerliyor. Uzmanlar, Moskova'nın Merkez Ordu Grubu'nun yaklaşık üçte birini, yani yaklaşık 30 bin askeri, saldırıya ve savaşa en hazır yedeklerine konuşlandırdığını düşünüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir