• DOLAR 34.1
  • EURO 37.964
  • ALTIN 2818.029
  • ...
Koltuğu sallanıyor! Harekete geçtiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-     Fransa'nın sol görüşlü La France Insoumise (LFI) partisi, koalisyonun başbakan adayını atamayı reddeden Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un görevden alınması için bir önergeyle harekete geçti.

LFI Parlamento Lideri Mathilde Panot, yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı'nın Anayasa'nın 68. maddesi uyarınca görevden alınmasına ilişkin prosedürün başlatılmasına ilişkin karar tasarısı bugün ortak imza için parlamento üyelerine gönderildi." ifadelerini kullandı.

577 sandalyeli Ulusal Meclis'te 72 sandalyesi bulunan LFI grubunun görevden alma sürecini başlatmak için, önergesi uyarınca parlamento üyelerinin en az onda birinin imzasını toplaması gerekiyor. Fransız Anayasası'nın 68. maddesi, eylemin "görev ihlali durumunda, açıkça yetkisinin kullanımıyla bağdaşmaması durumunda" uygulanabileceğini öngörüyor.

Panot, "Macron halkın oyuna boyun eğmeyi reddediyor, bu yüzden onu görevden almalıyız" açıklamasında bulunarak , "Ulusal Meclis (alt meclis) ve Senato'nun, başkanın otoriter eğilimlerine karşı demokrasiyi savunabileceğini ve savunması gerektiğini" belirten karar taslağını paylaştı .

Bu haberler de ilginizi çekebilir