• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Nusaybin’de “Hayat Namazla Güzel” etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Program, onlarca çocuğun “Hayat Namazla Güzel” sloganları eşliğinde Şeyh Camii’nden Zeynel Abidin Camii’ne yürüyüşü sonrası Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Etkinlik, kız çocuklarının namaz gösterisi ve erkek çocukların okuduğu şiir ve ilahilerle devam etti.

Zeynel Abidin Camii’nde toplanan kalabalığa hitap eden İmam-Hatip Hüseyin Ertaş, İslam’ın tevhid dini olduğunu ve namazın bu inancın en önemli unsuru olduğunu vurguladı.

Namazın, tevhidin bir yansıması olduğunu vurgulayan Ertaş, “İslam, tevhid dinidir. İslam’ın temel inançlarından biri olan tevhid, namaz gibi ibadetlerle hayata geçirilirken, Müslümanlar, bu ibadeti hem bireysel arınma hem de toplumsal düzen için vazgeçilmez bir görev olarak yerine getirilmelidir. Bu yüzden bütün Peygamberlere, bizim Peygamberimize tevhitten sonra ilk emir namaz olmuştur.” ifadelerini kullandı

Ertaş, “Hazreti Musa, Hazreti İsa ve Hazreti Şuayb gibi Peygamberlerin de tevhid inancının ardından namaz kılmayı emrettiği ve adaleti ayakta tutmaya davet ettiklerini Kur’an-ı Kerim’den öğreniyoruz. Özellikle Hazreti Musa’nın, Allah tarafından kendisine seslenildiğinde namaz kılması gerektiği bildirilirken, Hazreti İsa’nın da daha bebekken ‘ben Allah’ın kuluyum’ demesi ise bizler için örnek teşkil eden nice emsallerdir. Namaz, sadece bireysel bir ibadet değil, aynı zamanda toplumsal adaletin sağlanmasında da önemli bir unsurdur. Hazreti Muhammed Aleyhisselam Medine’ye hicret ettiğinde ilk iş olarak bir mescid inşa etti ve toplumu namazla şekillendirdi. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam namazla ilgili ‘beni namaz kılarken nasıl gördünüzse siz de öyle namaz kılınız’ buyurmuştur. Peygamber Efendimiz, ümmetinin namazı terk etmesinden ve bolluk bereket içinde Kur’an’dan uzaklaşmasından çokça endişe ediyordu.” şeklinde kaydetti.

Son olarak Ertaş, günümüzde namazdan uzaklaşılmasıyla birlikte toplumda dünyevi arzuların ve şehvetin ön plana çıktığını, bu durumun bir afet olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı, İslam medeniyetinin yeniden ihya edilmesi için namazın önemine dikkat çekerek, bu ibadetin toplumda tekrar canlandırılması gerektiği çağrısında bulundu.

Program, Hayrettin Şayık’ın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir