• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
"Gazze halkı vatanperverliğin ve onurun simgesi olmuştur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonistlerin 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sürdürdüğü soykırımda şehit olanların sayısı 40 bin 691'e, yaralıların sayısı 94 bin 60'a yükseldi.

Soykırımın başlangıcından bu yana her hafta yürüyüş yaparak basın açıklaması düzenleyen hekim ve sağlık çalışanları, yaşanan soykırım ve katliama dikkat çekmeye çalışıyorlar.

42'nci haftada da basın açıklaması düzenleyen hekim ve sağlıkçılar, kuşaktan kuşağa taşınan kan, gözyaşı, cesaret ve fedakârlıkla Gazze halkının, vatanperverliğin ve onurun simgesi olduğuna dikkat çektiler.

Yapılan yürüyüşün ardından Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde düzenlenen basın açıklamasını Dr. Fuat Zengin okudu.

"Gazze halkı, vatanperverliğin ve onurun simgesi olmuştur"

Türkiye'deki hekimler ve sağlık çalışanları olarak, sessiz yürüyüşlerinin 42'nci haftasında, Gazze'yi bir kez daha hatırlatmak ve hatırlamak için bir araya geldiklerini belirten Zengin, "Üç nesildir Gazze topraklarında süregelen, soykırım niteliğindeki katliamlar ne yazık ki devam ediyor. Kuşaktan kuşağa taşınan kan, gözyaşı, cesaret ve fedakârlıkla Gazze halkı, vatanperverliğin ve onurun simgesi olmuştur. 7 Ekim’den bu yana, tam 330 gündür işgalci siyonistler ve işbirlikçileri, soykırım ve katliamlarına devam ediyor. Siyonist zalimler, 'emzikli bebekten ak saçlıya kadar' her canlının katledilmesini kendilerine hak görüyor. Ancak şunu bilmelidirler ki gayrimeşru işgalcilerin meşru müdafaa hakkı yoktur. Bir kız çocuğunun saçlarını döken keder ve korku, bu adaletsiz dünya düzeninin yanına kâr kalmayacaktır. Bizim dileğimiz, bu düzenin belasını İslam ümmetinin elinden bulmasıdır; azmimiz ve çabamız da bu hedef doğrultusundadır" diye konuştu.

"Gazze'de en az 3 bin 500 çocuk yetersiz beslenme nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya"

Son 10 ayda, Gazze'de her gün ortalama 130 kişinin katledildiğine dikkat çeken Zengin, şöyle devam etti: "Toplam şehit sayısı 40 bini aşmıştır. Bu sayının en az 17 bini çocuk, 11 bini kadınlardan oluşmaktadır. Gazze'de en az 3 bin 500 çocuk yetersiz beslenme nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bu sayılar artık vicdanları köreltmiş, insanlık adına utanç verici bir durumu temsil etmektedir. Küresel güçlerin yuvalandığı devletler, bu suçların faillerini onurlandırmış, zulme açıkça destek vermiş ve insan hakları iddialarındaki ikiyüzlülüklerini bir kez daha sergilemişlerdir. Sözüm ona evrensel insani değerlerin ve uluslararası hukukun ne kadar zayıf ve göstermelik olduğu ortadadır. Artık insani olanın ne olduğunu, keyfi buyruklarla belirlemeye çalışmanın gafletinden kurtulmanın zamanı gelmiştir. Çünkü insana yaraşanın ne olduğunu, yalnızca onu yaratan bilir."

"Herkesi aktif boykota ve milli sermayeye destek vermeye davet ediyoruz"

Zulme karşı duran hekimler ve sağlık çalışanları olarak, bu azgın topluluğa karşı mücadelelerini daha da arttıracaklarını kaydeden Zengin, "Üniversite kampüslerinden meydanlara kadar her yerde, Gazze halkına desteğimizi haykıracağız. Dün olduğu gibi bugün de İsrail'i ve onu meşru gören çürümüş insan müsveddelerini lanetlediğimizi ve her alanda boykot ettiğimizi ilan ediyoruz. Özellikle meslektaşlarımızdan, reçetelerde, hastanelerde ve eczanelerde yerli ilaçları tercih etmelerini önemle rica ediyoruz. Tüm devlet kurumlarını, işletme sahiplerini ve halkımızı aktif boykota ve milli sermayeye destek vermeye davet ediyoruz" dedi.

"Zulme karşı sessiz ve hareketsiz kalan, zulme ortaktır!"

Zulme karşı durmanın ve hakkı haykırmanın, sonraki nesillere bırakılacak en şerefli miras olduğuna vurgu yapan Zengin, Zulme karşı sessiz ve hareketsiz kalan, zulme ortaktır! Ne mutlu, sözü dinleyip en güzeline kulak verenlere! Ne mutlu, zulme engel olmak için çağrıya koşanlara! Er meydanını ersiz bırakmayanlara! Biz vicdanımızla, şuurumuzla, duamızla ve eylemimizle Gazze’deki kardeşlerimizin yanındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. Dünyadaki en izzetli kara parçası olan Gazze’ye ve onun haysiyet sahibi ve hür insanlarına selam olsun! Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sabırla ve azimle, zulme karşı duranlar olacağız!" ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Abdullah Kayhan'ın yaptığı duanın ardından son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir