• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Bangladeş'te günlerdir süren seller 59 kişinin ölümüne neden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez, bugün son güncellemede devam eden sellerde 41 erkek, altı kadın ve 12 çocuk olmak üzere 59 kişinin öldüğünü bildirdi.

Ciddi sellerin çoğu şu ana kadar ülkenin güneydoğusundaki Greater Noakhali bölgesinde yaşandı.

Ayrıca ölümlerin çoğu güneydoğudaki Noakhali, Cumilla ve Feni bölgelerinde gerçekleşirken, kuzeydoğudaki Sylhet bölgesinin bazı bölgelerindeki sel durumu, nehirlerin geniş arazileri su altında bırakması ve milyonlarca insanın hayatını altüst etmesiyle hızla kötüleşiyor.

Ülkenin 64 bölgesinden 11'ini vuran ve can, mal ve ekili alanlara büyük zarar veren sel sularından 5 milyondan fazla kişi etkilendi.

Güneydoğudaki birçok bölgedeki sel durumlarının, etkilenen bölgelerden sel sularının çekilmeye başlamasıyla birlikte iyileştiği bildiriliyor. Raporlara göre ilçelerde sel suları nedeniyle mahsur kalan 696 bin 995 kişi daha var.

Bangladeş Geçici Hükümeti Başdanışmanı Muhammed Yunus, tüm ilgilileri mahsur kalan insanları kurtarma, acil sağlık hizmeti sağlama ve mağdurlara yönelik iş birliğini genişletme çabalarını sürdürmeye çağırdı.

Yetkililer, kurtarma operasyonları yürütmek, yardım malzemeleri dağıtmak ve selden etkilenen insanların sığındığı merkezleri denetlemek için afet müdahale ekiplerini gönderdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir