• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Elon Musk'tan yeni karar: Tüm dünyaya ücretsiz verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, dünya çapında erişilemeyen bölgelere internet hizmeti sağlama amacıyla Starlink uydularını fırlatmaya devam ediyor. Alçak dünya yörüngesinde şu anda 6 bini aşkın Starlink uydusu bulunurken, şirketin toplamda 12 bin uyduyu yörüngeye yerleştirme izni bulunuyor.

ACİL DURUM HİZMETİ ÜCRETSİZ OLACAK
Uzay tabanlı internet sağlayıcısı Starlink, dünyanın en ücra noktalarına bile ulaşan ücretsiz bir acil durum iletişim ağı oluşturmayı hedefliyor. Bu hizmet, doğal afetler, savaşlar veya diğer kriz durumlarında iletişim kuramayan milyonlarca insana, hayati önem taşıyan mesajlarını güvenle iletebilme imkânı tanıyacak.

Musk, SpaceX’in yeni Starlink hücresel teknolojisi sayesinde acil durumlarda tüm telefonların ücretsiz olarak hizmet alabileceğini belirtti. Starlink’in acil durum hizmetleri, kullanıcıların ödeme yapmaksızın acil çağrılar gerçekleştirmesini mümkün kılacak.

Starlink, uydu bağlantısı üzerinden mobil telefon ve internet erişimi sağlayarak, acil durumlarda iletişim kopukluklarını önlemeyi amaçlıyor. Musk, bu sistemin özellikle şehir merkezlerinden uzak yerlerde zor durumda kalan insanlar için büyük bir fayda sağlayacağını ifade ediyor.

Kaynak: Haber7

Bu haberler de ilginizi çekebilir