• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Kenya ve Uganda'da yeni maymun çiçeği vakaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kenya Sağlık Bakanlığı, ülkedeki maymun çiçeği hastalığının görülme sıklığının artmasıyla birlikte dördüncü vakayı doğruladı.

Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Mary Muthoni, yaptığı açıklamada, vakanın Kenya'nın başkenti Nairobi'nin yaklaşık 120 kilometre kuzeybatısındaki Gilgil'de tespit edildiğini söyledi.

Muthoni, vakanın Kenya'nın liman kenti Mombasa'dan komşu Ruanda'ya seyahat eden bir kamyon şoförüyle ilgili olduğunu söyledi.

Kenya, Cuma günü, komşu ülke Uganda'ya seyahat eden 30 yaşındaki bir kadının üçüncü vaka olarak tespit edildiğini duyurmuştu.

Uganda'da vaka sayısı 5'e çıktı

Uganda Sağlık Bakanlığı, ülkede 3 maymun çiçeği vakasının daha görüldüğünü duyurdu ve Doğu Afrika ülkesinde bu son derece bulaşıcı hastalığın doğrulanmış vaka sayısının beşe çıktığını aktardı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müdürü Daniel Kyabayinze, yaptığı açıklamada, vakaların sırasıyla ülkenin kuzeyindeki Güney Sudan sınırındaki Amuru ilçesine bağlı Elegu kasabasında, doğu Uganda'daki Mayuge ilçesinde ve ülkenin başkenti Kampala'daki Kawaala semtinde tespit edildiğini söyledi.

Kyabayinze, 3 hastanın şu anda Kampala'nın yaklaşık 40 kilometre güneyinde bulunan Entebbe Ulusal İzolasyon Merkezi'nde tedavi altında olduğunu söyleyerek, "Uganda'da şu ana kadar beş vakamız var. İkisi iyileşti ve ikincil enfeksiyon geçirmedi." dedi.

Demokratik Kongo Cumhuriyetinin, Afrika'nın birçok ülkesine ve dünyanın dört bir yanına yayılan hastalığın merkez üssü olduğu belirtiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bu ayın başlarında mpox'u uluslararası alanda endişe verici bir halk sağlığı acil durumu ilan ederek, hastalığın uluslararası alanda daha fazla yayılma potansiyeli konusunda alarma geçti.

Maymun çiçeği olarak da bilinen Mpox, yakın temas yoluyla yayılan maymun çiçeği virüsünün neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır ve ateş, lenf düğümlerinin şişmesi, boğaz ağrısı, kas ağrıları, cilt döküntüsü ve sırt ağrısı gibi belirtilere neden oluyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir