• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Gazze'de çocuk felcine karşı aşı kampanyası başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlık, basın açıklamasında Gazze Şeridi'ndeki kampanyayı uluslararası sağlık ortaklarıyla işbirliği içinde yürüttüğünü bildirdi ve aşılamanın tamamen güvenli olduğunu vurguladı.

Aşı programının Filistin'in güney şehirlerinde 600 binden fazla çocuğu kapsadığını belirten Bakanlık, vatandaşlara, çocuklarını çocuk felcinden korumak amacıyla aşı yaptırmak için Bakanlığın yayınladığı haritaya göre en yakın aşı merkezine gitmeleri yönünde çağrı yaptı.

Bakanlık daha önce Filistin'in güney şehirlerinde 10 yaşın altındaki çocuklara yönelik çocuk felci aşısı kampanyasının takvimini şu şekilde yayınlamıştı: Pazar gününden Çarşamba gününe Deyr El Balah şehri , Perşembe'den Pazar'a kadar Han Yunus Valiliği ve çevresi, Pazartesi'den Perşembe'ye kadar da Gazze şehri ve kuzeyi.

İşgal ordusu, ABD ve Avrupa'nın desteğiyle Gazze Şeridi'ne yönelik katliamlarını üst üste 330'uncu günde de sürdürüyor. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de şehit edilenlerin sayısı 40 bin 691'e, yaralıların sayısı ise 94 bin 60'a yükseldi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir