• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Bergusi'den kritik Batı Şeria açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - Cenin ve Tulkarm’da yaşananların başka yerlerde de tekrarlanabileceğini söyleyen El-Bergusi, hiç kimsenin işgalin planlarından uzak olmadığını kaydetti.

İşgal rejiminin, Batı Şeria’da gerçekleştirdiği baskın ve saldırıların Gazze Şeridi’ndeki uygulamalarının aynısı olduğuna dikkat çeken El-Bergusi, işgalcilerin hedefinin daha büyük olduğunu ve Batı Şeria’yı ilhak etmek istediklerine dikkat çekerek bunun da ilk Nekbe’den bu yana Filistin halkının karşı karşıya olduğu en büyük tehlikeyi teşkil ettiğini bildirdi. 

El-Cezire televizyonuna konuşan El-Bergusi, işgalci Binyamin Netanyahu’nun amacının sadece Gazze’ye boyun eğdirmek olmadığını, aynı zamanda bağımsız bir Filistin devleti kurulmasını imkânsız hale getirmek istediğini ifade etti.

El-Bergusi, mevcut işgal hükümetinin hem siyonist hem de tamamen faşist olduğunu, hedeflerine ulaşmak için her türlü suçu işlemekten çekinmediğini belirterek Netanyahu’nun vahşeti tırmandırmaya teşvikinin üç sebebi olduğunu dile getirdi. El Bergusu, bunlardan birincisinin sınırlı uluslararası tepki ve bazı uluslararası çevrelerin işgal rejimiyle yaptığı işbirliği, ikincisinin Arap ve İslam ülkelerinin tavrının zayıflığı ve bazı ülkelerin İsrail’le normalleşmeye yönelmeleri, üçüncüsünün de Filistin’deki bölünmüşlük halinin devamı ve milli birlik hükümetinin kurulamaması olduğunu belirtti. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir