• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
İstihbarat duyurdu! Saldırı, casusluk, sabotaj...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-    İsveç'teki güvenlik şirketleri, savunma şirketlerinin tesisleri civarında drone kullanımı, tesislerin belgelenmesi ve haritalandırılması, daha agresif casusluk, siber saldırılar ve yanlış bilgilendirme gibi sabotaj girişimlerinde artış olduğunu bildirdi.

Avrupa'da son aylarda Rusya'nın da dahil olduğu düşünülen bir dizi sabotaj girişimi yaşandı. Bunlar arasında Alman bir silah üreticisinin genel müdürüne yönelik suikast girişiminin engellenmesi ve Berlin'deki bir savunma sanayi şirketine ait metal fabrikasında çıkan yangın da yer alıyor.

İsveç Güvenlik Servisi (Säpo), Rusların etki operasyonları ve sabotaj gibi eylemlerde bulunmak gibi "risk alma eğiliminin arttığını" söyledi.

Säpo'nun basın danışmanı Karl Melin, "Säpo olarak bir süredir Rusya'nın risk alma isteğinin arttığına dair işaretler görüyoruz. Güvenliğimizi etkileyen operasyonlara yöneliyorlar. Propagandadan sabotaja kadar geniş kapsamlı bir operasyondan söz ediyoruz. Bu, İsveç'e ve Batı'ya yöneltilen bir tehdit" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir