• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
F-16  kazası:  Hava Kuvvetleri Komutanı görevden alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-     Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Hava Kuvvetleri Komutanı Mikola Oleşçuk'u görevden aldı. Kararın, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi tarafından duyurulduğu belirtilirken, Zelenskiy'nin komuta kademesinde daha da güçlenme gerektiğine dair açıklaması dikkat çekti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Vladimir Zelenskiy, Hava Kuvvetleri Komutanı'nı değiştirmeye karar verdiğini belirtti.

Zelenskiy, "Tüm askeri pilotlarımıza, mühendislerimize, mobil atış grupları ve hava savunma birimlerindeki askerlerimize son derece minnettarım. Ukrayna için gerçekten sonuç almak için savaşan herkese minnettarım. Aynı şeyi komuta kademesinde de yapmalıyız, daha da güçlenmeliyiz. İnsanlara, personele, tüm askerlerimize iyi bakmalıyız" dedi.

Daha önce, Ukrayna parlamentosu Yüksek Rada Ulusal Güvenlik, Savunma ve İstihbarat Komitesi üyesi Maryana Bezuglaya, Ukrayna'ya bir süre önce teslim edilen F-16 savaş uçağının, birimler arası koordinasyon eksikliği nedeniyle Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin hatası sonucu vurulduğunu ancak ülkenin askeri liderliğinin tüm suçu, ‘kontrolünü kaybettiği’ iddia edilen merhum pilota yüklediğini ifade etmişti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Oleşçuk, Telegram kanalında Bezugla'yı F-16 savaş uçağı kazasına ilişkin açıklamaları nedeniyle tehdit etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir