• DOLAR 34.112
  • EURO 37.985
  • ALTIN 2827.122
  • ...
Büyük kriz! Putin'i tutuklayın emri!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-       Putin, Pazartesi günü, II. Dünya Savaşı'nın  85. yıl dönümünü anmak için Moğolistan'a gitmeyi planlıyor. 

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Mart 2023'te Putin hakkında, Rusya Devlet Başkanı'nı "nüfusun (çocukların) hukuka aykırı şekilde sınır dışı edilmesi" ve "nüfusun (çocukların) Ukrayna'nın işgal altındaki bölgelerinden Rusya Federasyonu'na hukuka aykırı şekilde aktarılması" suçlamasıyla tutuklama emri çıkarmıştı.

ICC sözcüsü Fadi el-Abdallah  BBC'ye yaptığı açıklamada, Roma Statüsü'nü imzalayan tüm devletlerin "IX. Bölüm uyarınca iş birliği yapma yükümlülüğü" olduğunu söyledi.

El-Abdallah, "İş birliği yapılmaması durumunda, ICC yargıçları bu yönde bir bulguya varabilir ve bunu Taraf Devletler Meclisi'ne bildirebilir. Daha sonra Meclis'in uygun gördüğü her türlü önlemi alması gerekir" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Moskova'nın ICC'nin tutuklama emriyle ilgili "hiçbir endişesi olmadığını" belirterek, Putin'in ziyaretiyle ilgili tüm olası konuların önceden "ayrı ayrı çözüldüğünü" kaydetti.

Kiev hükümetinden yapılan açıklamaya göre Ukrayna da Putin'in tutuklanması için Moğolistan'a resmi talepte bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir