• DOLAR 34.095
  • EURO 37.973
  • ALTIN 2823.246
  • ...
Battalgazi Belediyesi'nin açtığı yüzme kursunda 110 çocuk yüzmeyi öğrendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Battalgazi Belediyesi'nin "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında düzenlenen yüzme kursu başarıyla tamamlandı.

Göztepe Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen 3 aylık eğitim programı, 110 çocuğa yüzme becerilerini kazandırarak, spor yapma alışkanlıklarını geliştirdi. Kursun sonunda çocuklar, yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra lisanslı sporcu olma yolunda ilk adımlarını atma fırsatı buldu.

Kursu tamamlayan 110 öğrenciden 30’u, Battalgazi Belediyespor bünyesinde kurulacak yüzme kulübüne seçilerek lisanslı sporcu olma yolunda ilk adımlarını atacak. Bu öğrenciler, ulusal ve uluslararası müsabakalarda Battalgazi'yi temsil etme hakkı kazanacak.

"Kursumuz gençlerimize önemli katkılar sundu"

Battalgazi Belediyesi Tesisler Müdürü İbrahim Ethem Yazıcı konuyla ilgili şunları ifade etti: "Yüzme kursumuz, çocuklarımızın hem fiziksel hem de sosyal gelişimlerine önemli katkılar sağladı. Eğitim sürecinde öğrencilerimizin gösterdiği ilerleme, bu tür projelerin toplum üzerindeki olumlu etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi. Kurs boyunca çocuklarımıza en iyi eğitimi vermek için özverili bir şekilde çalışan eğitmenlerimize teşekkür ediyorum. Projeyi hayata geçirmemizi söyleyen Battalgazi Belediye Başkanımız Bayram Taşkın gençleri önemsiyor ve bizlerden de sürekli bu yönde programlar düzenlenmesini istiyor. Bundan sonra da mevsim şartlarına göre sporun yaygınlaştırılması ve gençlerimizin yeteneklerini keşfetmeleri için bu tür projelere devam edecektir."

Kursa katılan öğrenciler ise kursun çok verimli geçtiğini ve yüzme öğrendikleri için çok mutlu olduklarını dile getirerek emeği geçenlere teşekkür ettiler. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir