• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Molla Gültekin: İslami usullere göre yapılan düğünler mutlu bir yuvanın temelini oluşturur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet-Sen Batman Şube Başkan Yardımcısı Molla Salih Gültekin, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, mutlu bir yuvanın kurulması için düğünlerin İslami usul ve çerçevede yapılması gerektiğini söyledi.

Evliliğin İslam'da büyük bir öneminin olduğunu belirten Gültekin, "Allah Teala Kur'an'ı Kerim'de 'Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması, aranızda sevgi ve merhamet var etmesi Allah’ın varlığının ve kudretinin delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.' Peygamber Efendimiz de bir hadisinde 'Evlenip çoğalın ki kıyamet günü ümmetimin çoğunluğuyla övüneyim' diyor. Tabi burada şuurlu bir ümmet kastediliyor." dedi.

"Evliliğin temeli İslami kurallara göre yapılırsa yuvalar İslam kalesi olur"

İslam düşmanlarının da ayet ve hadislere muhalif bir şekilde evlenmeyi zorlaştırdığını vurgulayan Gültekin, "Eskiden 19-20'li yaşlarda evlenilirken şu anda erkek veya bayan fark etmez bu yaş 30-40 yaşlarına dayanmış durumda. Böyle olunca şu anda evlenme yaşı geçen ve evlenemeyenlerin sayısı milyonları geçmiş durumda. Bundan dolayı gençlerimizin zina ve kötü yollara düşmemesi için özelikle kız tarafının evlilik yükünü hafifletmesi gerekmektedir ki gençler yuva kurabilsin. Bir evliliğin temelleri İslam kuralları çerçevesinde atıldığı zaman o yuva bir İslam kalesi olur." diye konuştu.

"Aileler evlilikleri zorlaştırmamalı"

Evliliği ve ailenin ne olduğunu bilmeyen bir gençliğin toplumu huzursuzluğa doğru götüreceğini ifade eden Gültekin, "Bundan dolayı Peygamber Efendimiz anne ve babalara seslenerek; 'Zorlaştırmayın kolaylaştırın' demiş. Özellikle evlilik konusunda kız anne ve babaları örf ve adetlere takılmadan evlilikleri zorlaştırmamalıdırlar. Zorlaştırdıklarında ise aile yapısının altına birer bomba veya dinamit koymuş olmaktadırlar. Özellikle kız isteme esnasında damadın dünyalıkları değil dini inancına olan bağlılığı sorulması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

"Düğünler haram üzerine yapılarsa ailelerin temeli sağlam olmaz"

Ailelerin düğünlerini yaparken de İslami usul ve çerçeve içinde yapmaları gerektiğini belirten Gültekin, şöyle devam etti:

"Allah'a isyan ederek, kadın ve erkekler iç içe düğün adı altında haramlar işlemek, Rabbimizin haram kıldığı ve Peygamber Efendimizin tasvip etmediği hareketlerdir. Düğünler haram üzerine yapılarsa aileler sağlam temeller üzerine olmaz. Evlilik yuvasının selameti ve sağlam bir nesil için düğünlerimizi İslami kurallar içerisinde yapmalıyız. Düğünlerde damat tarafına haddinden fazla yük yüklenmemesi gerekir. Bundan dolayı aileler bu konulara çok dikkat etmeli, haramlara düşmeden düğünlerini yapmalıdır. Borçla ve krediyle yapılan masraflar ileride büyük belalara ve musibetlere neden olmaktadır. Böyle masraflar yapan kimse kibir ve gösteriş için yapmaktadır. Bundan dolayı düğün ve eğlencelerimiz de İslami çerçeve içerisinde olmalıdır." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir