• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Minik kardeşlerden Gazze'ye anlamlı bağış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonist rejimin 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze'de yaptığım soykırım,, 329'uncu gününe girdi. İşgalcilerin saldırıları sonucu resmi rakamlara göre şehit sayısı 40 bin 607'ye, yaralı sayısı ise 93 bin 855'in üzerine çıktı. Enkaz altında ise binlerce kişinin olduğu belirtiliyor.

Soykırımın başladığı ilk günlerden bu yana Türkiye'de Umut Kervanı ve Yetimler Vakfının da aralarında bulunduğu birçok yardım kuruluşunun, Gazze'ye yardım ulaştırabilmek için başlattıkları yardım kampanyaları sürüyor.

Büyüklerin yanı sıra özellikle minik çocukların Gazze'deki Müslümanlara yardım ulaştırabilmek için kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları bağışlamaları, hem takdir topluyor hem de duygulandırıyor.

Malatya'da ikamet eden Osman Akif ve Musap Ali Akpınar kardeşler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Malatya Umut Kervanı Derneği aracılığıyla Gazze'ye bağışladı. Minik kardeşlerin bu anlamlı bağışı, hem duygulandırdı hem de takdir topladı.

Kardeşi ile birlikte kumbaralarında biriktirdiği harçlıkları Gazze'ye bağışlamak için geldiklerini belirten Osman Akif Akpınar, Gazze'deki soykırımın bir an önce sona ermesi dileğinde bulundu.

"Çocuklarda Gazze bilincinin oluşmasını çok önemli görüyoruz"

Malatya Umut Kervanı Derneği Yetkilisi Veysel Yıldız ise çocuklarda Gazze bilincinin oluşmasının önemli olduğunu belirterek, "Gazze'deki soykırım başladığı günden beri birçok duyarlı ailelerin çocukları kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını gelip bağışlıyor. Buda özellikle çocuklarda Gazze bilincinin oluşması açısından çok önemli görüyoruz. Gazze'de bir yudum suya ve bir parça ekmeğe ihtiyacı olan akranlarını düşünerek biriktirdikleri harçlıklarını bağışlamaları gerçekten takdire şayandır. Bu duyarlılığı gösteren yavrularımızı takdir ediyorum, onları yetiştiren ailelerine de teşekkür ediyorum" dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir