• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: Bu saygısızlığı asla kabul etmiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birçok sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Gaziantep Kudüs Platformu tarafından HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin şehit edilmesinin ardından, 15 Temmuz Meydanı'na astıkları poster, bugün CHP milletvekilleri Hasan Öztürkmen ve Melih Meriç, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, İl Başkanı Reis Reisoğlu, meclis üyeleri ile CHP'li bir grup tarafından kin ve nefret sloganları arasında indirilerek yerlere atılması büyük tepkilere neden oldu.

Üzerinde Kur'an-ı Kerim ayetlerinin yer aldığı posterin yırtılarak yere atılmasına tepki gösteren HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi ve Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, saldırıyı kınadı.

Halkın İslami değerlerine her seferinde fütursuzca saldıran CHP zihniyetinin İslami kişiliği ve duruşuyla tanınan Şehit İsmail Heniyye'nin meydanda asılı bulunan posterini hazmedememesine tepki gösteren Göçer, "CHP'li Milletvekillerinin, İl Başkanının, belediye başkanının ve meclis üyelerinin bu kabul edilmez tutumu, İslam'a ve İslami değerlere karşı zihniyetlerinin değişmediğini bir kez daha gösterdi." dedi.

Gazze'de yaşanan soykırıma vicdan sahibi herkesin tepki gösterdiğini belirten Göçer, "Yaklaşık bir yıla yakındır Gazze'de yaşanan soykırımı hep birlikte görüyoruz. Gazze'de yaşanan soykırıma dünyanın dört bir tarafında, Avrupa'sından Asya'sına kadar her vicdan sahibi kesim tepki gösteriyor. Ülkemizde de vatandaşlarımız ilk günden itibaren bu zulme çok ciddi tepkiler göstermiştir. Fakat bugün gördük ki geçmiş günlerde İsmail Heniyye'nin şehit edildiği gün sivil toplum kuruluşlarımız bir basın açıklaması yapmış, halkımızın da katılımıyla 15 Temmuz Meydanı'nda İsmail Heniyye'nin şehit edilmesine tepki göstermiştir. Fakat bugün yaşanan olayda Şehit İsmail Heniyye'nin posterini ve üzerinde Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerin yazılı olduğunu gören bazı kendini bilmezler, posterleri yırtıp hiçbir hürmet göstermeden üstündeki ayetleri de parçalayıp yere atmıştır. Bugün dünyanın dört bir tarafında vicdan sahibi olan herkes Gazze'de yaşanan soykırıma tepki gösterirken acaba Şehit İsmail Heniyye'nin üzerinde Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerin yazılı olduğu postere tepki gösterenler kimin safında yer almaktadır? Tarihte Romen Diyojen'in safında yer alanlar bugün netanyahunun veya soykırımcı israilin safında mı yer alıyorlar? Vicdan sahibi herkes Gazze'ye sahip çıkarken, bunlar kimin yanında yer alıyorlar?" diye sordu.

Bugün halkın İslami değerlerinin hiçe sayıldığına dikkat çeken Göçer, "Bugün Gaziantep'imizde Kur'an-ı Kerim'e karşı büyük bir saygısızlık yapılmıştır. Gazze'deki soykırıma karşı çıkan, dünyanın ve ülkemizin vicdan ehli olan her kesimine büyük bir saygısızlık yapılmıştır. Bu saygısızlığı asla kabul etmiyor ve bu çirkin saldırıyı kınıyorum. Ne yaparsanız yapın asla bu ümmetin birliğini ve beraberliğini bozamazsınız." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir