• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: Roboski suçluları gerekli cezaya çarptırılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak için Şırnak'a ziyaret programı düzenleyen HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Milletvekili Şahzade Demir, Ortasu (Roboski) köyünde köy muhtarı ve Roboski'deki saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile görüştü.

Roboski davasında dosyanın henüz açılmadığına dikkat çeken Demir, "Adaletin muhakkak yerini bulması gerekiyor. Suçluların tespit edilip gerekli cezaya çarptırılmaları gerekir." ifadelerini kullandı.

Hukuk işletilmediği zaman insanların bir arada yaşayamayacağına vurgu yapan Demir, "Bugün Şırnak teşkilatımızla birlikte Roboski şehitliğini ziyaret ettik.  Şehitlerin ruhuna Fatiha'mızı okuduk. Bir kez daha ciğerimiz yandı. Halen yaramız kanamaya devam ediyor. Roboski dosyası halen açılmış değil. Bu katliamın, bu vahşetin müsebbipleri hakkında soruşturma açılmış değil. Halen suçlular tespit edilip cezalandırılmamıştır. Bu bizim yaramızı kanatmaya devam edecektir. Ta ki bu davada soruşturma açılıp suçlular tespit edilip hak ettikleri cezaya çarptırılana kadar. Elbette ki suçlular bulunup hak ettikleri cezayı almaları dahi bizim belki içimizi rahat etmez, bu insanlar geri gelmez ama adalet denen bir şey var ve dünya düzeninde insanların hayatını yaşamalarının tek garantisi de adalettir, hukuktur. Hukukun bu memlekette işletilmesi lazım. Bu memlekette hukuk işletilmezse insanlar bir arada yaşayamaz, adalet icra edilemez ve huzur asla tesis edilemez. Bunun oluşabilmesi için hukukun, adaletin muhakkak uygulanması lazım. Sorumluların muhakkak tespit edilip gerekli soruşturmaların açılması lazım." diye konuştu.

"Aradan geçen zamandan şimdiye kadar Gülyazı ve Roboski' ye verilen sözler vardı." diyen Demir,  "Yapılanın düzeltilmesi, telafi edilmesi üzerine dünya kadar sözler verildi. Bu sözlerin de yerine getirilmediğini görüyoruz. Bunlardan bir tanesi de malumunuz o zamandan beri sınır ticareti tamamıyla kapatılmış, insanların geçimlerini sağladıkları bu katır ve sınır ticareti bitirilmiş durumda. Alternatif olarak bir sınır kapısı açılmış değil. Bölge insanı geçinme noktasında çok ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar. O vakitte Sayın Cumhurbaşkanının bir sınır kapısının açılacağına dair verdiği sözler halen olduğu gibi duruyor. Halkın ve köylülerin talebi Habur 2 bölgesine ya da buralara yakın olan bir yerde sınır kapısının açılarak insanların geçimlerini sağlayabilmeleri için bir vesilenin oluşturulmasıdır. Bu katliamı, vahşeti anmakla birlikte bu sözleri de hatırlatarak yetkililerin ilgisini buraya çekmek istiyoruz. Bir kez daha ifade etmek istiyoruz ki bu toplumun vicdanı kanamaya devam ediyor. Adaletin muhakkak yerini bulması gerekiyor. Suçluların tespit edilip hak edilip gerekli cezayı çarptırılmaları gerekir. Bu vicdani bir meseledir. Bu memleketin ve toplumun beklentisidir." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir