• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Adana Peygamber Sevdalıları: Ümmetin tüm dinamiklerini harekete geçirmeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusuf Özbay'ın sunuculuğunu yaptığı basın açıklaması Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an tilavetinin ardından Peygamber Sevdalıları Adana Koordinatörü Orhan Erkuş, basın açıklamasını okudu.

Erkuş, on aydır siyonist zalimlere karşı sürdürülen izzetli direnişin sadece Filistin ve Mescid-i Aksa için değil, tüm Müslümanlar adına yürütüldüğünü vurguladı.

Erkuş, "Ey iman edenler, sabredin ve sabırda yarışın, (sınırlarda) nöbetleşin. Allah'tan korkun. Umulur ki kurtulursunuz." ayetini hatırlatan Erkuş, "Yüce Rabbimizin bu konudaki hitabı tüm müminleri sorumlu kılmaktadır. Gazze'yi, Filistin'i, direniş cephesini yalnız bırakmak, bu sorumluluktan kaçmak, cepheyi terk etmek anlamına gelir." ifadelerini kullandı.

"Vahdeti bozacak olanlara yazıklar olsun!"

Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin önemine değinen Erkuş, "Küfür ve zulüm cephesi yekvücut şekilde ümmetin varlığına kastetmişken, vahdeti bozacak, saflarda gedik açacak, tefrikaya kapı aralayanlara yazıklar olsun. Mescid-i Aksa'yı hedef alan siyonistler artık imha ve işgal planlarını gizleme ihtiyacı bile duymamaktadır." diye konuştu.

Ayrıca, siyonist zindanlarında işkenceye maruz kalan binlerce Filistinli'nin durumunu hatırlatan Erkuş, siyonist rejim, kıyım ve soykırımın başka bir çeşidini uyguladığını vurguladı.

"Tüm Müslümanlar uyanık olmalı"

Erkuş, siyonist rejim ve ABD'nin ateşkes müzakerelerinde işgali kalıcı hale getirme planları yaptığını belirterek, "Bu taktiklere karşı tüm Müslümanlar uyanık olmalı." uyarısında bulundu.

"Umutsuzluk, mümine yakışmaz"

Erkuş, "Umutsuzluk, mümine yakışmaz. Vahdet ve dayanışma içinde ümmetin tüm dinamiklerini harekete geçirmeliyiz. Şehit kanlarıyla güçlenen direniş cephesinde yerimizi alarak kenetlenmeliyiz." çağrısında bulundu.

Program, İTTİHADÜL ULEMA Adana Temsilcilerinden Molla Ekrem Derdiyok'un yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir