• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Yetimler Vakfı Tanzanya'da yetimlere Kur'an-ı Kerim dağıttı, sıcak yemek ikramında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hayırseverler ile ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü görevini üstlenen Yetimler Vakfı, dünyanın dört bir yanındaki yetimlerin umudu olmaya devam ediyor.

Yetimler Vakfı, Afrika bölgesinde yoksulluğun hâkim olduğu ülkelerden biri olan Tanzanya'da yardım çalışmalarında bulunarak hayırseverlerin vermiş oldukları sadaka ve hayratları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

Tanzanya'da Darüsselam iline 35 kilometre uzaklıkta bulunan Kingugi bölgesinde yetim çocukların bulunduğu bir medreseyi ziyaret eden Yetimler Vakfı, hayırseverlerin destekleriyle almış oldukları yüzlerce adet Kur'an-ı Kerim'i minik talebelere hediye etti. Ayrıca medrese ortamında hazırladıkları sıcak yemekleri de Tanzanyalı yetimlere ikram etti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı Tanzanya Temsilcisi Abdulvahap Kaplan, "Afrika'nın Tanzanya ülkesinde yaşayan Müslüman kardeşlerimiz yoksulluk sorunundan dolayı ne yazık ki kutsal kitabımıza ulaşmakta sıkıntılar çekmektedir. Bu sebeple Yetimler Vakfı olarak Afrikalı Müslüman kardeşlerimize Kur'an-ı Kerim hediyelerini ulaştırmaya devam ediyoruz." dedi.

Yetimler Vakfı olarak kurulduğu günden bu yana yardıma muhtaç kimselere maddi ve manevi destek sağladıklarının altını çizen Kaplan, "Bundan dolayı düzenli bir şekilde kutsal kitabımıza ulaşamayan yardıma muhtaç kardeşlerimiz için Kur'an-ı Kerim hediye dağıtımı gerçekleştirmekteyiz. Bu anlamda Afrika'nın Tanzanya ülkesinin Darüsselam iline 35 kilometre uzaklıkta bulunan Kingugi bölgesinde yüzlerce kardeşimize Kur'an-ı Kerim hediyelerini ulaştırdık. Kutsal kitabımıza ulaşan Müslüman kardeşlerimiz büyük bir mutluluk yaşadı. Allah'ın izni ile 2024 yılının sonuna kadar Afrika'da Kur'an-ı Kerim hediye dağıtımlarımız devam edecektir. Böylelikle daha fazla Müslüman kardeşimizin hayatına manevi olarak dokunmayı hedeflemekteyiz." ifadelerini kullandı.

Yürütülen yardım çalışmalarının hayırseverlerin destekleri doğrultusunda daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefleyen Yetimler Vakfı, Afrika bölgesinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir