• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Mısır rest çekmişti! İşgal kabinesi skandal adımı kabul etti! ABD onayladı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - İşgal ordusunun Philadelphi Koridoru'nda işgalin sürmesine ilişkin çizilen haritaları Güvenlik Kabinesine sunduğu belirtildi.

Yapılan oylamada, Güvenlik Kabinesinin 10 üyesinden 8'inin işgal ordusunun Philadelphi Koridoru'ndaki işgalinin devam etmesinden yana oy kullanmasıyla önerinin kabul edildiği belirtildi.

İşgal rejiminin sözde Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın öneriye hayır oyu verdiği, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in ise toplantıya katılmadığı kaydedildi.

Toplantıda, sözde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun koridordaki işgalin devam etmesinin "gerekliliğini" savunduğu aktarıldı.

NETANYAHU'DAN ESİR TAKASI AÇIKLAMASI

Netanyahu'nun ayrıca bu adımın işgal rejimi ile Hamas arasında "esir takasını zora sokmayacağı" aksine olası bir mutabakatı "daha da mümkün hale getireceği" iddiasında bulunduğu belirtildi.

ABD ONAYLADI İDDİASI

Adı açıklanmayan işgalci bir yetkilinin işgal ordusunca Philadelphi Koridoru'ndaki işgalin devam etmesine yönelik hazırladığı ve Güvenlik Kabinesine sunduğu haritaları ABD'nin "onayladığını" iddia ettiği ifade edildi.

MISIR ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Mısır yönetiminin, Refah Sınır Kapısı yada Philadelphi Koridoru'nda işgal rejiminin hiçbir şekilde var olmasını kabul etmeyeceğini ilgili tüm taraflara ilettiği bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir