• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Ürdün'de, işgalin Batı Şeria'da 28 Ağustos'ta başlattığı "geniş çaplı" saldırılar protesto edildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisi'nin (İÇCP) çağrısı üzerine başkent Amman'daki Hüseyni Camisi önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, camiden yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Nahil Meydanı'na yürüdü.

"Batı Şerialıların yerinden edilmesi Ürdün'e yönelik bir saldırıdır" sloganıyla düzenlenen protestoya katılanlar, "Batı Şeria'dan, Gazze'den, Amman'dan (El-Aksa) Tufan yolunda yürümeye söz veriyoruz", "Hamas teröristtir dediler. Batı Şeria'nın tamamı Hamaslıdır” ve “Yürü, yürü, ey Hamas... Sen silah, biz kurşunuz.” sloganları attı.

Protesto sırasında Filistin bayrakları taşıyan katılımcılar, "Direnişi destekleyerek ve iç cepheyi güçlendirerek Ürdün'ü koruyacağız." yazılı pankartlar açtı.

Ummu Hamza isimli Ürdünlü kadın, protesto sırasında, "Korkunç sessizlikten dolayı üzgün olduğumuz için bugün sokağa çıkıyoruz. (İsrail'in saldırılarında) Batı Şeria Gazze'ye katıldı, yarın sıra kime gelecek?" diye konuştu.

"Bugünkü protestomuz vatan için, milletimiz için, Batı Şeria ve Gazze içindir. Vallahi Batı Şeria ve Gazze'ye girmek konusunda asla sessiz kalmayacağız. Gazze halkına merhamet edin. Bu sessizlik daha ne kadar sürecek?" ifadelerini kullanan Ummu Hamza, ülkelerin yöneticilerine insanlığı korumak için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir