• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
SON DAKİKA
İsviçre'den nükleer enerjiye dönüş sinyali
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsviçre, 2017'de yaptığı referandumda yeni santrallerin inşasını yasaklayarak nükleer enerjinin kademeli olarak kullanımdan kaldırılmasını onaylamıştı.

Enerji Bakanı Albert Rosti, "2017'den bu yana elektrik piyasasındaki durum kökten değişti" açıklamasını yaparak, nükleer eneerjiye tekrar dönme sinyali verdi.

Rosti, kısa veya orta vadede yeni nükleer enerjinin "bir seçenek olmadığını" söyleyerek, "Ama uzun vadede, önümüzdeki 15 yıl içinde hazır olmak gerekiyorsa, buna hemen başlamamız gerektiğini söyleyebilirim. 10 yıl sonra yeni bir santral olacak demiyoruz ama tüm olası teknolojilere kapıyı açık bırakmakla sorumluyuz. Süreç şimdi başlatılmazsa 20 yıl sonra belki çok geç olacak" açıklamasını yaptı.

Enerji Bakanlığı, yılsonuna kadar nükleer enerji yasasında değişiklik önergesi sunacak. Önergenin daha sonra parlamentoda görüşülmesi ve halkın referandumda oy kullanması gerekecek.

Şu anda hizmette olan dört nükleer santral, İsviçre'nin toplam elektrik üretiminin yaklaşık üçte birini sağlıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir