• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
SON DAKİKA
Alman hükümeti iltica talebinde bulunanlar için yeni güvenlik önlemleri aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'den (FDP) oluşan koalisyon hükümetinin, 23 Ağustos'ta Solingen kentindeki bıçaklı saldırının ardından iltica talebinde bulunanlara ilişkin yeni güvenlik önlemleri aldığı bildirildi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Adalet Bakanı Marco Buschmann, başkent Berlin'de düzenledikleri basın toplantısında hükümetin aldığı yeni önlemlere ilişkin bilgi verdi.

Faeser, Solingen'deki saldırının kendilerini derinden sarstığını belirterek Alman hükümetinin buna sert tedbirlerle tepki vereceğini açıkladığını anımsattı.

Alman hükümetinin geniş kapsamlı önlemler almasından memnuniyet duyduğunu aktaran Faeser, bunun dışında olası başka önlemlerin alınmasını ele almak için gelecek hafta eyalet ve Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin temsilcileriyle bir araya geleceğini söyledi.

Adalat Bakanı Buschmann da saldırıdan sonra durumu analiz ettiklerini, alınan önlemlerin ülkedeki güvenlik durumunu iyileştirmek için faydalı olduğunu ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir