• DOLAR 34.108
  • EURO 38.032
  • ALTIN 2817.181
  • ...
Gazze'ye saldırılar sürüyor! 9 Filistinli katledildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

işgal askerlerinin Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 9 kişi katledildi, çok sayıda kişi de yaralandı.

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, işgall saldırılarında yaşanan yeni can kayıplarına ilişkin Telegram hesabından bir açıklama yayımladı.

Açıklamaya göre, işgal savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinin Zeytun Mahallesi'nde Filistinli "Şeyh" ailesine ait bir evi bombaladı. Saldırıda 2 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

İşgal kuvvetlerinin sözde ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda yer alan Abesan el-Kebira beldesinin Vadi Sabir bölgesinde yerinden edilen sivillerin sığındığı bir çadırı bombaladı. Saldırıda 5 Filistinli şehit oldu.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da da Filistinli "Gandur" ailesine ait ev işgal savaş uçakları tarafından vuruldu. Saldırıda çok sayıda kişi yaralandı.

Öte yandan sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu Han Yunus'un batısındaki Asdaa Hapishanesi yakınındaki El-Emel Mahallesi'nde piknik alanında yaşayan yerinden edilmiş sivilleri insansız hava aracı (İHA) ile hedef aldı. Saldırıda 2 kişi katledildi, çok sayıda kişi de yaralandı.

Sağlık kaynakları, İşgal kuvvetlerinin sözde ordusunun Gazze Şeridi'ne sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırılarda şehit olanların sayısının 31'e yükseldiğini bildirdi. Kaynaklar, yaralananların sayısı ve sağlık durumlarına ilişkin ise bilgi vermedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir